Tenisovou literaturu nečtu, říká Kvitová. Při selfie se stále bojí

- Marek Bartošík

Petra Kvitová po velmi náročném a zároveň úspěšném úvodu sezóny odpočívá v České republice. Mezi tenisovými turnaji zavítala také do Českého rozhlasu, kde s moderátorkou Lucií Výbornou rozebírala známější i méně známé aspekty její tenisové kariéry.

Jako téměř každý rozhovor s Petrou Kvitovou, i její povídání s Lucií Výbornou z Radiožurnálu se točilo kolem pořezané levé ruky české tenistky a následné rekonvalescence. Kromě toho ale přišla řada i na originálnější témata, například tenisovou literaturu.

„Myslím, že rodiče mají doma knihu od Andreho Agassiho. Já jsem ale žádnou takovou knihu nečetla, ještě jsem na to nedostala chuť. Slyšela jsem jen úryvky. Čtu jiné knížky, třeba tu nejnovější od Pavla Koláře,“ uvedla osmadvacetiletá česká tenistka.

Vítězka letošního turnaje v Sydney zmínila, že nejdůležitější z tenisové výbavy jsou kromě rakety také boty. „Z nich ve finále pramení všechny zdravotní potíže. Za rok vystřídám přibližně osm párů bot. Mám v nich jednu úpravu na patě,“ prozradila Kvitová.

Aktuální světová trojka také přiznala, že dost bojuje se strachem při pořizování selfie s fanoušky. „Lepší se to, ale stále je to pro mě psychicky hodně náročné, především když se mě někdo dotýká a když je to chlap. Raději se podepisuju. Vzdálenost je tam přece jenom trochu větší. Samozřejmě fotky s dětma mě potěší,“ popsala dvojnásobná wimbledonská vítězka.