Já se pos**u! Třaskavé derby přineslo emoce i kuriózní konec setu

- Filip Lefenda

Zdeněk Kolář si čtvrtfinále halového challengeru v Pau nezahraje. Český hráč padl po téměř třech hodinách v třaskavém česko-slovenském „derby“ s Norbertem Gombosem. Dramatický a vyrovnaný duel, jenž bral nakonec poměrem 6:7(5), 7:6(4) a 6:3 Slovák, přinášel i pravidelné výlevy emocí.

Byla to přetahovaná se vším všudy. Kolář dohnal v úvodním setu manko brejku a vykoledoval si zkrácenou hru, v níž vedl už 6:3. Za stavu 6:4 pak vyrobil dvaadvacetiletý Čech na podání dvojchybu a dal šanci soupeři, ten však reagoval naprosto stejnou mincí, a tak měl úvodní set poněkud kuriózní tečku.

Také ve druhé sadě Gombos o rychle nabitý brejk přišel, a tak začal čím dál častěji najevo svou frustraci, kterou si hlasitě koledoval o napomenutí. To však nakonec z vysoké židle od benevolentního rozhodčího nepřišlo.

Sada nicméně dospěla opět do tiebreaku, v němž si tentokrát vedl lépe Slovák.

Gombos si tak vynutil rozhodující set, v jehož samém úvodu si už poněkolikáté vypomohl prasátkem. „Ty vo*e, já se z těch prasat dneska ale už pose*u! To je fakt už několikáté!“ reagoval vtipně v prvním gemu Kolář.

Ještě více ale musel českého tenistu mrzet další gem, který prohrál při vlastním podání. Nejblíže měl k rebrejku v posledním gemu, kdy vedl na příjmu hned 40:0, Gombos ale pěti body v řadě hru otočil a slavil tak po 2 hodinách a 56 minutách postup do čtvrtfinále.

Terega Open Pau-Pyrennes (muži, FRA, 69 280 EUR, tvrdý povrch – hala)
Osmifinále dvouhry
ZDENĚK KOLÁŘ (219.) – Norbert Gombos (SVK, 264.) 7:6(5), 6:7(4), 3:6