Naděje na lepší zítřky. Veselý v Dubaji držel krok se světovou třináctkou

- Jan Havlovic

Jiří Veselý měl původně odjíždět z Dubaje po vyřazení z kvalifikace. Na českou dvojku se však usmálo štěstí a dostal se do hlavní soutěže jako lucky loser. Veselý šanci chytil za pačesy a v bezmála tříhodinové bitvě pořádně potrápil světovou třináctku Chorvata Bornu Čoriče. Pětadvacetiletý český reprezentant padl až v tiebreaku třetího setu a ukázal, že se stále může měřit s těmi nejlepšími.

Příbramský tenista vystoupal v kariéře ve světovém žebříčku již na 35. pozici. Ale ty časy jsou bohužel pryč a Jiří Veselý se aktuálně krčí na konci první stovky. V Dubaji dal českým fanouškům naději, že se jednoho dne může ke kariérnímu maximum klidně ještě přiblížit.

Veselého potkalo v Dubaji štěstí, když se na poslední chvíli dostal jako lucky loser do hlavní soutěže místo zraněného Kazacha Kukuškina. Pětadvacetiletý tenista chytil šanci za pačesy a favorizovanému Bornu Čoričovi z Chorvatska byl více než vyrovnaným soupeřem.

Česká dvojka se oklepala z nepovedeného závěru úvodního setu a ve druhé sadě si díky kvalitnímu servisu vynutila dramatické pokračování večerního duelu prvního kola.

Jiří Veselý pokračoval v kvalitním představení při vlastním podání i v rámci rozhodující sady, a tak musel rozhodnout závěrečný tiebreak. V něm se ukázala větší kvalita Čoriče, který od stavu 4:4 získal tři body v řadě a zápas rozhodl.

Český reprezentant, který během zápasu ztratil podání pouze jednou, tak mohl odcházet z kurtu se vztyčenou hlavou, neboť po delší době odehrál vyrovnané utkání proti tenistovi ze světové špičky. Pro Veselého je právě tento duel velkou psychickou vzpruhou před blížícími se podniky v Indian Wells a Miami.

Borna Čorič, který se pomalu dostává do ideální formy, se naopak musí připravovat na další souboj s českým tenistou. V boji o účast ve čtvrtfinále narazí ve středu na naší tenisovou jedničku Tomáše Berdycha.