Šampion Djere věnoval premiérový titul zesnulým rodičům. Jsme s tebou, vzkázal Kyrgios

- Jan Havlovic

Laslo Djere získal na turnaji v Rio de Janeiru první titul na okruhu ATP v kariéře. Třiadvacetiletý Srb věnoval premiérový turnajový vavřín zesnulým rodičům. „Doufám, že mě teď sledují,“ soukal ze sebe Djere slova při emotivní děkovné řeči.

Na antukovém turnaji v Brazílii se favoritům vůbec nedařilo, a tak se ve finále proti sobě postavili Laslo Djere a teprve osmnáctiletý Félix Auger-Aliassime. Z výhry 6:3, 7:5 se radoval srbský tenista, který si tak připsal premiérový titul na okruhu ATP.

Třiadvacetiletý Srb měl poté emotivní závěrečnou řeč, kterou rozplakal některé přítomné fanoušky v ochozech, včetně svého trenéra Borise. „Chtěl bych tuhle trofej věnovat mým rodičům. Přišel jsem o matku před sedmi lety, takže ta trofej je hlavně pro ni. A samozřejmě také pro mého otce, který zemřel před dvěma lety. Díky nim jsem tím, kdo jsem. Doufám, že mě teď sledují,“ soukal ze sebe slova Djere.

„Nemohu zapomenout na mou mladší sestru, která je teď v Srbsku a v těžkých časech byla mou hlavní oporou,“ dodal závěrem čerstvý šampion turnaje v Rio de Janeiru.

Video ze závěrečné řeči Lasla Djereho se dostalo také k Nicku Kyrgiosovi, který tenisovému kolegovi vyjádřil podporu. „Skvěle, šampione. Jsme s tebou!“ vzkázal australský tenista.