V Indian Wells má hrát čtyřhru s Djokovičem. Ital účast na turnaji ale nejspíš vzdá

- Jan Vojkůvka

Může to být pikantní spojení italského bouřliváka Fabia Fogniniho se singlovou světovou jedničkou Novakem Djokovičem. Jenže k němu na Masters v Indian Wells vůbec nemusí dojít. Fognini totiž prožil velmi špatnou šňůru turnajů v Jižní Americe a přiznal, že si nutně musí od tenisu odpočinout. A v ohrožení je i tzv. pátý grandslam.

Fabio Fognini na turnajích v Cordobě, Buenos Aires a Rio de Janeiru prohrál hned ve svých úvodních zápasech a bídná forma se hodně projevila na jeho psychice. Ač ho v Jižní Americe doprovázela manželka Flavia Pennettaová se malým synkem Federicem, Fogninimu se nepodařilo smůlu prolomit.

A podotýká, že nejspíš potřebuje od tenisu úplně vypnout. „Potřebuju se na chvilku vydat domů a odpočinout si,“ řekl Ital v brazilském Riu po porážce s Felixem-Augerem Aliassimem, pozdějším finalistou turnaje.

Na to může trochu doplatit i jeho turnajový plán. Představit se totiž měl v Indian Wells na turnaji ATP 1000, kde kromě dvouhry měl nastoupit i do čtyřhry. A to boku světové jedničky Novaka Djokoviče. Jenže Fognini možná nechá Djokoviče na holičkách.

„Pokud najdu nějakou mentální energii, tak se vrátím v Indian Wells, ale když ne, vezmu si raději pauzu,“ podotkl Fognini, který se cítí psychicky na začátku sezony vyšťaven. Navíc ho trápí menší zranění, což mu na pohodě taky nepřidává.

„Trochu mě bolí kotník, tak jsem radši do čtyřhry v Riu nenastoupil. Celkově jsem ale úplně v této části sezony ztratil svou hru. Minulý týden jsem hrál fakt špatně a sem jsem přijel bez cílů. Chtěl jsem najít svůj tenis, ale nepovedlo se,“ mrzelo Fogniniho.

Pravděpodobnost, že Fognini vynechá turnaj v Indian Wells, je podle něho vysoká. Rád by totiž strávil nějaký čas doma s rodinou. V takovém případě se budou muset změnit plány i pro Djokoviče, jehož parťák by v Americe mohl chybět.