Zdravotní obtíže přetrvávají. Del Potro měl problémy s pohybem, titul v Acapulcu obhajovat nebude

- Jan Vojkůvka

Nejvýše nasazený Juan Martin Del Potro na turnaji v Delray Beach dohrál už v pátečním čtvrtfinále. Nad síly argentinského tenisty byl Američan Mackenzie McDonald. Nyní se vytáhlý tenista rozhodl, že raději vzdá účast na turnaji v Acapulcu, kde měl obhajovat loňský titul. Stále ho totiž limituje zranění kolene.

Svůj první turnaj od zlomeniny kosti v koleni absolvoval Juan Martin Del Potro po čtyřměsíční pauze. Když nastoupil v Delray Beach, jeho zraněné koleno zdobilo výrazné obvázání.

Nepředváděl tak dobré výkony, kterými by dokázal soupeře drtit, jako se mu dařilo loni touhle dobou. Jenže na prvním turnaji od loňského října se ani žádná dominance neočekávala. Jak ale sám Del Potro potvrdil, problém nebyl v rozehranosti.

„(Proti McDonaldovi) jsem bojoval do posledního míčku a měl své šance, ale je těžké výhrávat zápasy, když se nemůžete bez omezení pohybovat,“ uvedl Argentinec, jehož kariéra je protkána nejrůznějšími zraněními od zápěstí až po problémová kolena.

„Doktoři sice říkali, že potřebuju ještě čas, než budu stoprocentně připravený, ale nechtělo se mi sedět doma a koukat na turnaje v televizi. To už jsem dělal dřív a nebylo to vůbec dobré,“ podotkl Del Potro. „Po čtyřech měsících bez tenisu jsem odehrál tři zápasy, což je pro mě nejlepší možná věc. A vím, jak mohu být dobrý, když budu stoprocentně připravený. Zatím ale nemám na to, abych hrál na takové úrovni.“

Bývalá světová trojka přiznala, že ho nadále trápí omezení pohybu kvůli kolenu, kvůli němuž musel předčasně ukončit minulou sezonu. Aby dal ještě trochu času svému doléčení, rozhodl se odhlásit z turnaje v Acapulcu, kde měl obhajovat loňský triumf. Návrat plánuje během Masters v Indian Wells.