Šampionka Bencicová vyhrála sázku! Co musí její otec a partner splnit?

- Jan Havlovic

Belinda Bencicová odehrála v Dubaji životní turnaj a získala třetí titul v kariéře. Jednadvacetiletá Švýcarka navíc tímto triumfem splnila sázku, kterou uzavřela se svým otcem Ivanem a partnerem Martinem. „Půjdeme společně na skok padákem,“ prozradila okolnosti sázky Bencicová.

Ani česká jednička Petra Kvitová nedokázala v Dubaji tuhle rozjetou Švýcarku zastavit. Jednadvacetiletá Bencicová si během jednoho týdne připsala skalp hned čtyř hráček z elitní desítky světového žebříčku a získala celkově třetí titul na okruhu WTA v kariéře.

Bencicová byla po vítězném fiftýnu jako v sedmém nebi. „Stále tomu nemohu uvěřit, byl to úžasný turnaj,“ popisovala Švýcarka bezprostřední pocity po skalpu světové čtyřky.

Mladé tenistce žijící ve slovenské Bratislavě se zároveň podařilo splnit sázku, kterou uzavřela se členy svého realizačního týmu – tedy otcem Ivanem a partnerem Martinem. „Dohodli jsme se, že pokud vyhraji turnaj WTA, tak půjdeme společně na skok padákem,“ prozradila Bencicová okolnosti sázky.

„Martin (partner a kondiční kouč Bencicové, pozn. red.) se ale bojí výšek,“ smála se Švýcarka při pozápasovém rozhovoru na centrálním dvorci v Dubaji.

Belinda Bencicová získala celkově druhý titul z turnaje kategorie Premier 5 a v novém vydání žebříčku WTA se posune na 23. pozici.