Strýcová má titul! V Dubaji triumfovala po boku tchajwanské parťačky

- Jan Havlovic

Barbora Strýcová slaví první titul v této sezoně! Dvaatřicetiletá tenistka triumfovala ve čtyřhře po boku Tchajwanky Su-wej Sie na turnaji v Dubaji a slaví druhý společný titul. Nasazené trojky si v sobotním finálovém klání poradily s dvojicí Lucie Hradecká – Jekatěrina Makarovová, kterou porazily po setech dvakrát 6:4. Strýcová se Sie tak navázaly na loňský triumf z Indian Wells, pro dvaatřicetiletou Češku je to celkově 24. deblový titul v kariéře.

Sobotní deblové finále v Dubaji začalo výrazně lépe pro favorizovaný česko-tchajwanský pár, který hned ve druhé hře brejknul soupeřky a dostal se do trháku. První set hrubě nevyšel Lucii Hradecké, která přišla o své podání hned třikrát.

Na servisu nebyly stoprocentní ani Strýcová se Sie, avšak v konečném zúčtování si náskok jednoho brejku dokázaly udržet. Nasazené trojky tak získaly první sadu po 39 minutách poměrem 6:4.

Strýcová se Sie mířily za titulem, když si ve druhém setu vypracovaly vysoký náskok. Za stavu 4:1 – 40:0 měly hned čtyři brejkboly, avšak Hradecká s Makarovovou se dokázaly z kritické situace ještě dostat.

Česko-ruský pár předvedl parádní comeback, když byl po zisku třech gemů v řadě rázem zpět ve hře. Klíčové okamžiky však znovu patřily nasazeným trojkám. Barbora Strýcová si nejprve za stavu 4:4 dokázala udržet servis, ačkoliv celý gem začala dvojchybou. A poté se Češce s tchajwanskou parťačkou podařilo prolomit servis Makarovové a mohly začít slavit!

Ačkoliv spolu Strýcová se Sie hrály teprve na třetím turnaji, získaly již druhý titul. Česko-tchajwanský pár navázal na rok starý triumf z Indian Wells.

„Jsem moc rády, že jsme tento těžký duel zvládly. Turnaj jsme si moc užily, obzvlášť finálový zápas,“ lebedila si Strýcová při pozápasovém hodnocení přímo na centrálním dvorci.

Finálový zápas vyšel zejména Barboře Strýcové, dobrý výkon předvedla ale i Sie. „Nemáme v týmu žádného lídra. Obě se snažíme navzájem podpořit, abychom byly úspěšné,“ reagovala dvaatřicetiletá Češka na otázku, kdo je hlavním lídrem týmu čerstvých vítězek turnaje v Dubaji.