Na kurtech se trápí, cíle jsou však neměnné. Thiem chce vyhrát grandslam

- Filip Lefenda

Není to bilance, s jakou byste počítali u tenisty TOP 10. Dominic Thiem letos vyhrál z deseti utkání pouhá tři, když naposledy vypadl z pozice nejvýše nasazeného hráče na turnaji v Riu již v úvodním kole. A to se hrálo na jeho oblíbené antuce. „Stále však sním o tom, že vyhraji grandslam. Bude to těžké, ale myslím si, že je to reálné,“ říká v rozhovoru pětadvacetiletý Rakušan.

Nejlepší turnaj letos odehrál v Buenos Aires, kde vyhrál dva zápasy. V Melbourne však musel ve druhém kole duel s Popyrinem skrečovat, v Dauhá a naposledy v Riu dokonce „balil kufry“ už po prvním utkání.

„Tenisté si občas procházejí únavou, ale nemůžeme si na to stěžovat,“ hovořil Thiem v interview pro Clarin. „Máme skvělý životní styl, navštívíme spoustu míst na světě. Když navíc vyhrajete velký zápas nebo turnaj, jsou to neuvěřitelné a nepopsatelné pocity,“ nevěší po nezdařilém úvodu sezóny Rakušan hlavu.

Na antukový podnik do Ria se příliš špičkových tenistů nežene, Thiem má ale turnaj, jenž v roce 2017 celý ovládl, rád. „Hrál jsem zde poprvé před třemi lety a cítil jsem se velmi příjemně. Turnaj už jsem i vyhrál, dařilo se mi následně i v Acapulku. Mám z těchto míst opravdu skvělé vzpomínky,“ pokračoval muž, jenž tento rok nestačil v prvním kole ve dvou setech na Srba Djereho.

„Byly to tehdy neuvěřitelné časy, rád se sem z Evropy vracím. Navíc tam teď není tak hezké počasí jako tady,“ usmíval se muž, jenž byl v žebříčku už i světovou čtyřkou.

„Navíc nerad hraji v městech, ve kterých se mi nelíbí. Přeci jen v nich trávím sedm dnů, někde ještě více. Buenos Aires a Rio jsou však velmi krásná města s pozitivním nádechem, vracet se sem zpátky tak není obtížné,“ zakončil povídání o turnajích na jihu Ameriky Thiem.