Horor tchajwanského deblisty. Na turnaji ATP ho zasáhla zpráva o smrti přítelkyně

- Jan Vojkůvka

Nejhorší možnou zprávu obdržel během svého působení na turnaji ATP v Marseille tchajwanský tenista Čcheng-Pcheng Sie. V předvečer svého úvodního utkání v hlavní soutěži čtyřhry se dozvěděl, že jeho přítelkyně zemřela při nehodě autobusu v Tchajpeji.

Dvacetiletá studentka Čcheng-mien Čchang podlehla zraněním poté, co byla v úterý v tchajwanském hlavním městě sražena na přechodu pro chodce autobusem.

Podle svědků zrovna vstupovala na přechod, když ji projíždějící autobus strhnul pod kola před univerzitou čínské kultury, kam chodila studovat. Téměř okamžitě byla transportována do nemocnice, ale o dvě hodiny později přišla smutná zpráva. Její zranění nebyla slučitelná se životem.

Už v úterý se o tragédii dozvěděl i Sie, juniorský wimbledonský šampion z roku 2008 ve čtyřhře. Sie pochází ze slavné tenisové rodiny, jeho sestrou je elitní tchajwanská singlistka a deblistka Su-wej Sie, jež na turnaji v Dubaji vyzve v semifinále Petru Kvitovou a ve čtyřhře hraje po boku Barbory Strýcové.

Čcheng-Pcheng Sie se s tragédií musel vypořádat tisíce kilometrů od domova. Sedmadvacetiletý tenista na svých sociálních sítích zanechal v předvečer svého prvního zápasu v Marseille dva vzkazy, více o jeho vnitřních pocitech nebylo známo.

„Jednoho po druhém mi Bůh bere nejdůležitější lidi z mého okolí. Je to krutý žert,“ napsal Sie. Ve svém druhém příspěvku zveřejnil fotografii rtěnky své přítelkyně. „Stále voní jako ty. Řekla jsi, že na mě budeš čekat, až se o víkendu vrátím. Proč jsi musela tak brzy odejít?“

I přes tragickou událost Sie nastoupil do turnaje čtyřhry se svým stalým parťákem Christopherem Rungkatem z Indonésie. V prvním kole sedmadvacetiletý tenista a finalista z letošního turnaje ATP v Sofii „oslavil“ vítězství nad dvojicí Kudla, Marrero. Ve čtvrtfinále však Sie a Rungkat padli ve dvou setech s japonskou-nizozemským párem McLachlan, Middelkoop.