Bravo, Petro! Kvitová je potřetí v sezoně v semifinále, vyzve přemožitelku Plíškové

- Jan Havlovic

Petra Kvitová postupuje na prestižním turnaji v Dubaji do semifinále! Česká tenisová jednička předvedla ve čtvrtečním utkání kvalitní výkon, když porazila mladou Slovenku Viktorii Kužmovou za hodinu hry po setech 6:4 a 6:0. Kvitová si tak potřetí v této sezoně zahraje semifinále, ve kterém vyzve Su-wej Sie, čtvrtfinálovou přemožitelku Karolíny Plíškové.

Jednoznačně nejlepší výkon na turnaji v podání Petry Kvitové! Ta předvedla ve čtvrtek v Dubaji výborný tenis a dala zapomenout na třísetová trápení proti krajance Siniakové a Američance Bradyové.

Česká tenisová jednička přehrála v premiérovém vzájemném zápase teprve dvacetiletou Slovenku Viktorii Kužmovou za 63 minut po setech 6:4 a 6:0.

Mladičká Slovenka kladla světové čtyřce odpor zejména v prvním setu. Kvitové se podařilo skvělým vstupem do zápasu dostat do vedení 3:0, avšak Slovenka dokázala na úvodní brejk zápasu rychle odpovědět a rázem srovnala stav na 3:3.

Urputný boj o zisk prvního setu nakonec vyzněl lépe pro osmadvacetiletou Češka, které se podařilo v desátém gemu prolomit čistou hrou podruhé v duelu servis Kužmové. Kvitová využila hned první setbol a ujala se vedení v zápase.

Druhý set byl již jasně v režii české jedničky, která dovolila Kužmové v celém setu pouhých devět fiftýnů. Sama jich získala 26 a za pouhých 25 minut nadělila Slovence kanára.

Kvitová si tak po výhře 6:4, 6:0 zahraje potřetí v této sezoně v semifinále. Českou tenistku čeká v boji o účast ve finále Tchajwanka Su-wej Sie, která ve čtvrtfinále předvedla neskutečný obrat proti Karolíně Plíškové.