Další fotbalista v tenisovém světě. Do Davis Cupu investuje i Piquého parťák z Barcelony

- Jan Havlovic

Gerard Piqué není jediným fotbalistou, který se podílel na reformě Davisova poháru. Obránce fotbalové Barcelony potvrdil, že členem Kosmosu je také jeho dlouholetý spoluhráč a jeden z nejlepších fotbalistů světa Lionel Messi. „Je to můj obchodní partner,“ prozradil Piqué, prezident investiční společnosti Kosmos.

Reforma Davisova poháru i nyní, bezmála půl roku po finálním podpisu smlouvy, budí v tenisovém světě vášně. Investiční společnost Kosmos získala práva na tradiční tenisovou týmovou soutěž na dlouhých 25 let a rozdělila i společnost elitních světových tenistů. Jedni se hodlají finálového turnaje zúčastnit (Nadal, Čilič a další, pozn. Red.), druzí zase nechtějí mít s novým formátem nic společného (Federer, Djokovič, pozn. red.).

Ukazuje se, že se do chodu Kosmosu aktivně zapojuje kromě Gerarda Piquého i další fotbalista – Lionel Messi. „Leo je členem Kosmosu. Je to můj obchodní partner,“ potvrdil Piqué na úterním slavnostním losu v Madridu.

„Známe se již osmnáct let od doby, kdy Leo přišel do Barcelony. Často se spolu bavíme o obchodních věcech. Tahle myšlenka se mu zamlouvala a chtěl jít do toho se mnou,“ dodal dvaatřicetiletý obránce španělské fotbalové reprezentace.

Aktivity movitých fotbalistů v tenisovém prostředí se ale vůbec nezamlouvají Llyetonu Hewittovi, který kroky Kosmosu hlasitě kritizoval. „Dostáváme se pod vedení španělského fotbalisty. To je jako kdybych já dělal změny ve fotbalové Lize mistrů. Je to směšné, tento člověk o tenise neví vůbec nic,“ rozčiloval se Australan.

Dohoda mezi Kosmosem a ITF je podepsaná na dlouhých 25 let, tudíž je krajně nepravděpodobné, že by se nový model závěrečného finále za účasti osmnácti zemí v blízké době nějak měnil.