Co to je za sedačky?! Strýcová si s problémem lišácky poradila

- Jan Havlovic

Turnaj v katarském Dauhá nabídl kuriózní moment. Sedačky pro hráčky umístěné na centrálním dvorci byly značně vysoké, což dělalo Barboře Strýcové, která patří vzrůstem k menším tenistkám, poměrně problémy. Dvaatřicetiletá tenistka nedostala při sezení nohy na zem, a tak si musela dát pod chodidla dvojitou podložku. Úsměvný moment se stal mezi fanoušky hitem.

„Co to je tady za sedačky?“ říkala si asi při tréninku Barbora Strýcová. Lavičky pro hráčky na centrálním dvorci v Dauhá byly stavěné skutečně spíše pro muže. Možným vysvětlením je to, že se na stejném místě hrál nedávno také turnaj kategorie ATP.

Vysoké lavičky dělaly tenistkám problémy, zejména pak Barboře Strýcové. Česká tenistka měří „jen“ 164 cm, a tak při sezení na této lavičce nedostala nohy na zem. V průběhu zápasu proti Angelique Kerberové si tak aktuálně 49. hráčka světového žebříčku požádala o dvojitou podložku, aby si mohla opřít nohy. Vskutku lišácké řešení!

„Ta lavička je akorát pro mě,“ vtipkoval v komentářích rychlostní kanoista Josef Dostál, který měří 203 cm.

Strýcová odehrála v Dauhá nejlepší turnaj od loňského června, kdy došla v Birminghamu do semifinále. V Kataru přešla přes dvě soupeřky a ve čtvrtfinále statečně vzdorovala světové šestce Angelique Kerberové, které podlehla až v tiebreaku rozhodujícího setu. Nyní se Strýcová představí na nabitém turnaji v Dubaji, kde vyzve v prvním kole Španělku Carlu Suarezovou-Navarrovou. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

I am not a fan of these chairs!! #girlwithshortlegs ??

Příspěvek sdílený Barbora Strycova? (@barborastrycova),Úno 9, 2019 v 2:47 PST