Allertová po výhře nad Martincovou: Trápí mě bolístky. Hrát proti Češce je zvláštní

- Michal Chadim, Marek Bartošík

Na poměry turnaje kategorie ITF $25,000 to bylo skvěle obsazené utkání. Ve čtvrtfinále podniku v Trnavě se v českém derby utkaly turnajová dvojka Tereza Martincová a někdejší 55. tenistka světa Denisa Allertová. Z vítězství se nakonec po setech 7:6(5), 4:6 a 7:6(6) radovala Allertová. „Tělo ještě není zvyklé. Jsem ráda, že jsem to po fyzické stránce zvládla,“ těší vítězku.

Dle očekávání byl průběh souboje mezi Denisou Allertovou a Terezou Martincovou vyrovnaný. „Byl to náročný zápas. Je to vždy zvláštní, když hrajete proti Češce, navíc se známe. Jsem ráda, že jsem to vybojovala,“ neskrývala spokojenost osmifinalista loňského Australian Open.

Pětadvacetiletá Allertová neodehrála loni po Wimbledonu až do konce sezóny kvůli zranění ani zápas. Letos absolvovala před trnavským turnajem tři zápasy, dva z nich prohrála.

„Trápí mě bolístky, tělo si ještě nezvyklo. Jela jsem sem, abych si zahrála. Každý zápas je dobrý. Po včerejším tříseťáku jsem už na pokraji sil,“ připomněla česká tenistka čtvrteční bitvu s Tarou Mooreovou.

Zatímco výsledky jsou podle Allertové v pořádku, totéž nemůže říci o své hře. „Se svým výkonem nejsem moc spokojená, umím hrát líp. Dělala jsem nesmyslné chyby. Dnes by to na výhru na WTA turnajích nestačilo. Je vidět, že nemám nahrané zápasy,“ uvědomuje si aktuálně až 360. tenistka světa.

V rozhodující zkrácené hře musela čerstvá semifinalistka trnavského turnaje dokonce odvracet mečbol. „Snažila jsem se nemyslet na to, že je to mečbol. Věděla jsem, že za takového stavu se může stát cokoliv,“ komentovala.

V semifinálovém střetnutí čeká na Allertovou německá hráčka Anna Zajaová, jíž patří 207. místo v žebříčku. „Soupeřku jsem neviděla hrát. Pobavím se o ní s trenérem. Uvidím, jak to zvládnu fyzicky, mám toho dost. Ale nechám tam zase maximum,“ slibuje jediná česká zástupkyně v semifinále dvouhry.