Finálový turnaj Davis Cupu rozlosován! Bude to festival tenisu, prohlásil Piqué

- Jan Havlovic

Finálový turnaj Davisova poháru zná obsazení vše šesti skupin! Rozhodl o tom čtvrteční los, který proběhl v Madridu. Právě španělská metropole bude hostit koncem listopadu závěrečný turnaj za účasti osmnácti zemí. Na slavnostním večeru nechyběl ani Gerard Piqué, majitel investiční společnosti Kosmos, která stojí za revolucí v systému této tradiční týmové soutěže.

Před dvěma týdny poznal tenisový svět kompletní obsazení premiérového finálového turnaje Davisova poháru. Nyní proběhl ve španělském Madridu slavnostní los, během kterého bylo osmnáct zemí rozděleno do šesti skupin.

Zřejmě nejzajímavější bude skupina B, ve které narazí pořadatelské Španělsko na úřadující šampiony z Chorvatska. Silnou dvojici doplní Rusko, které má ve svém středu dravé mladíky v čele s Chačanovem a Medveděvem.

Zajímavou povídanou nabízí i „áčko“, ve kterém se o postup poperou Francie, Srbsko a Japonsko. Ve skupině F dojde na zámořské derby Spojených států amerických proti Kanadě. Třetím do party jsou Italové.

Na slavnostním večeru nechyběl Gerard Piqué, prezident a majitel investiční skupiny Kosmos, která stála za revolucí hracího formátu Davisova poháru. „Bude to festival tenisu, od prvního do posledního dne,“ řekl fotbalista španělské Barcelony.

Během večera bylo v sále promítáno také krátké video, ve které se objevili přední světoví tenisté – Marin Čilič, Rafael Nadal, Diego Schwartzman, David Goffin a Kei Nišikori. Každý z nich pozdravil přítomné v sále a větou „uvidíme se v Madridu“ nepřímo potvrdili svou účast.

Skupina A: Francie, Srbsko, Japonsko
Skupina B: Chorvatsko, Španělsko, Rusko
Skupina C: Argentina, Německo, Chile
Skupina D: Belgie, Austrálie, Kolumbie
Skupina E: Velká Británie, Kazachstán, Nizozemsko
Skupina F: USA, Itálie, Kanada