Zápas jako na houpačce. Strýcová nadělila dva kanáry, přesto o postup bojovala dvě hodiny

- Jan Vojkůvka

Velmi úspěšný den prožívají v katarském Dauhá české tenistky. Po Karolíně Muchové se do čtvrtfinále turnaje probojovala také Barbora Strýcová. Ačkoliv výsledek naznačuje pro Češku snadnou práci, proti Anně Blinkovové nakonec musela bojovat o postup téměř dvě hodiny.

Výhra 6:0, 3:6, 6:0 vůbec nebyla pro Strýcovou jednoduchou záležitostí. Česká tenistka dokázala sice Rusku v lichých setech deklasovat, na postup se ale i tak pořádně nadřela.

Že to nebude jednoduchý zápas, ukázal už první set. V něm sice Strýcová nadělila soupeřce kanára, ale kromě úvodní hry se obě hráčky o jednotlivé gemy hodně tahaly. Ve druhé hře Strýcová dosáhla na první brejk, ale až po čtvrtém brejkbolu. Ve třetí hře musela přes dvě shody brejk potvrdit a ve čtvrtém gemu se znovu přes dvě shody dostala k zisku soupeřčina podání.

Nakonec v prvním setu Strýcová hladce zvítězila a vše naznačovalo, že má zápas pod svou kontrolou. Ve druhé sadě ovšem ztratila velmi rychle dva servisy a prohrávala 0:3. Ve čtvrtém gemu sice přes čtyři shody vybojovala jeden rebrejk, ale následně čistou hrou opět o podání přišla. Určitou naději přinesl dlouhý osmý gem, kdy se Strýcová dostala k jednomu ze svých servisu, jenže při vlastním podání se jí nepodařilo rebrejk potvrdit.

Divoký zápas tak musel rozhodovat třetí set. A v něm to byla česká tenistka, ke komu se přiklonila štěstěna. V úvodní hře se podařilo Strýcové urvat na returnu těžký brejk a po potvrzení při vlastním podání zlomila odpor soupeřky. Další tři hry si připsala na konto mnohem snáz a až v šestém gemu musela čelit brejkbolu.

Ten ale odvrátila a duel za 115 minut doservírovala.

Strýcová prozatím neprožívala ideální sezonu. Jejím nejlepším výsledkem bylo druhé kolo z Aucklandu. Po dvou vyřazeních v prvních kolech se jí ale podařil první z únorových podniků, kde si zahraje poprvé letos ve čtvrtfinále. Soupeřkou bude lepší z dvojice Angelique Kerberová/Anett Kontaveitová.