Když vás mají rádi. Ferrer se v Argentině dočkal krásné rozlučky

- Marek Bartošík

Jednou to přijít muselo. Stárnoucí David Ferrer se po loňské nevydařené sezóně rozhodl, že v kalendářním roce 2019 ukončí kariéru. Ještě před odchodem do tenisového důchodu si však naplánoval starty na svých oblíbených turnajích. Nyní španělská legenda bojuje v Buenos Aires.

Bude těžké si představit mužský tenisový okruh bez Davida Ferrera. Svými skvělými tenisovými schopnostmi, bojovností, smyslem pro fair-play i sympatickým vystupováním si získal nejen řadu fanoušků po celém světě, ale i přátele mezi kolegy profesionály.

To se ukázalo na turnaji v Buenos Aires, do něhož šestatřicetiletý Španěl vstoupil výhrou nad Malekem Džazírím 7:6(13) a 6:3. Stále tak živí naději na svůj čtvrtý titul z Buenos Aires, dosud se radoval v letech 2012 až 2014.

Ještě před utkáním se na hracím kurtu sešla tenisová smetánka. Poklonit se Ferrerovi přišli dokonce někdejší antukový král Guillermo Coria a vítězka US Open 1990 Gabriela Sabatiniová.

Ze stále aktivních tenistů nechyběli Diego Schwartzman či Marc López. Atmosféra byla velmi přátelská, Ferrer opakovaně říkal „Gracias“ (španělsky „děkuji“).

V osmifinále argentinského turnaje si zkušený Španěl zahraje proti krajanovi Albertu Ramosovi, kterého porazil v šesti ze sedmi vzájemných soubojů.