Pála si po losu oddechl. Černošek prozradil možné místo konání

- Jan Havlovic

Češky již znají soupeře pro dubnovou baráž – na domácí půdě vyzvou Kanadu. Výsledek úterního losu potěšil kapitána Petra Pálu. „Hlavně jsem nechtěl Lotyšsko. To by byl drsný barážový zápas. To ale bude i proti Kanadě,“ varuje šéf českého fedcupového týmu. Hrát by se mohlo podle Miroslava Černoška v Prostějově.

Petr Pála si před úterním losem přál právě Kanadu. „Nevím, v jaké sestavě přijedou. Je otázkou, jestli bude hrát Eugenie Bouchardová. Teď navíc mají vycházející hvězdu Biancu Andreescuovou,“ vyjmenoval Pála dvě aktuálně největší hvězdy kanadského ženského tenisu.

Kvalitní zastoupení má kapitánka El Tabakhová také do čtyřhry. „V kádru mají ještě deblistku Dabrowskou, která je ve čtyřhře v elitní desítce světového žebříčku,“ doplnil český kapitán.

V osudí bylo při úterním losu také nebezpečné Lotyšsko, která má ve svém středu elitní tenistky Sevastovovou a Ostapenkovou. „Tenhle výběr jsem si opravdu nepřál dostat. Byl by to drsný barážový zápas. To ale bude i proti Kanadě."

Pálu nyní čekají pohovory s jednotlivými hráčkami. „Chtěl bych s nimi mluvit v nejbližších dnech. Ještě před turnaji v Indian Wells a Miami,“ prozrazuje nejúspěšnější kapitán ve fedcupové historii. „Věřím, že budou hrát holky, které z nás udělají favority. Potřebujeme baráž vyhrát,“ burcuje Pála.

„Musíme také vymyslet, na jakém povrchu budeme hrát. Je to už vlastně za chvíli,“ připomněl Pála dubnový datum baráže.

Hrát se bude nejspíš v Prostějově
Barážové klání je naplánováno ve dnech 20. a 21. dubna. Tou dobou bude vrcholit hokejová extraliga, tudíž možné konání tohoto fedcupového duelu v Ostravar areně, domácím stránku hokejistů Vítkovic, je tak prakticky vyloučeno.

„Najít volnou halu pro baráž v době Velikonoc, kdy bude vrcholit hokejová extraliga, není nijak snadné. Vedeme několik jednání, když jedním z favoritů pro konání utkání je Prostějov,“ uvedl Miroslav Černošek, majitel pořádající agentury Česká sportovní, která je promotérem utkání.