Velká změna u světové jedničky! Ósakaová přišla na twitteru s nečekaným oznámením

- Filip Lefenda

Úspěšná spolupráce je u konce. Vítězka posledních dvou grandslamů a aktuální světová jednička Naomi Ósakaová oznámila na twitteru profesní rozchod s dosavadním koučem Saschou Bajinem.

Celkem třináct měsíců vedl německý kouč Sascha Bajin japonskou kometu Naomi Ósakaovou. Ta pod jeho vedením v loňské sezóně nejprve získala titul na prestižním podniku v Indian Wells, aby o půl roku později slavila v New Yorku i svou premiérovou trofej z grandslamu.

Na tu navíc navázala i zkraje letošního roku, kdy ovládla Australian Open. Ve finále přetlačila na konci ledna jednadvacetiletá Japonka Petru Kvitovou a posunula se rovněž i na post světové jedničky.

O to více je zpráva o konci trenérské spolupráce s Bajinem šokující. „Všechny vás zdravím. Už dále nebudu spolupracovat se Saschou. Děkuji mu za odvedenou práci a přeji mu do budoucna jen to nejlepší,“ uvedla Ósakaová během pondělka na svém twitteru.

Sám kouč na tweet své nyní již bývalé svěřenkyně zareagoval. „Děkuji, Naomi. Také ti přeji jen to nejlepší. Byla to skvělá jízda. Díky, že jsem u ní mohl být,“ napsal Bajin.

Další vyjádření k dispozici nejsou, a tak se okolo motivu „rozchodu“ rojí pochopitelně nejrůznější spekulace, především z řad japonských médií. Na pravý důvod si však budeme muset počkat.