Pomoc pro Ukrajinu! Svitolinová s Monfilsem rozjeli charitativní akci

- Jan Havlovic

Elina Svitolinová s Gaelem Monfilsem se rozhodli pomoci druhým. Konkrétně dětem v nemocnici v Oděse, odkud Svitolinová pochází. Za každé trefené eso na turnajích v Sofii, Rotterdamu, Dauhá a Dubaji věnuje slavný tenisový pár 100 $.

Jedno eso za 100 dolarů. Svitolinová s Monfilsem rozjeli chvalitebnou charitativní akci, ve které pomáhají dětem z nemocnice v ukrajinské Oděse. Právě z tohoto města na jihu Ukrajiny pochází Elina Svitolinová, světová tenisová sedmička.

A kolik peněz slavný pár dětem věnuje? O tom se rozhodne v následujících dvou týdnech.

Monfils startoval v uplynulém týdnu na turnaji v Sofii, kde došel až do semifinále. Během turnaje nastřílel celkem 31 es, tudíž na konto pro nemonici v Oděse je aktuálně 3100 $. „Byl jsem s výkonem v Bulharsku spokojený. Servis mi poměrně šel,“ pochvaloval si Monfils.

Francouzský tenista může přidal další esa tento týden na turnaji v nizozemském Rotterdamu. Přispět se bude snažit také Svitolinová, kterou čekají turnaje v Dauhá a Dubaji. Až oba tenisté dohrají, spočítají počet nastřílených es a odešlou finanční částku do nemocnice v Oděse.