WTA

Sestry Plíškovy opět spolu! V Kataru je čeká těžké české derby

- Jan Havlovic

Karolína a Kristýna Plíškovy se po bezmála půl roce představí spolu ve čtyřhře. Sesterské duo si zahraje bok po boku v katarském Dauhá, kde obdrželi divokou kartu. Los však byl k šestadvacetiletým dvojčatům nemilosrdný – v prvním kole narazí na nasazené jedničky Peschkeovou s Melicharovou.

Tenhle duel bude z pohledu českého fanouška nesmírně zajímavý! První kolo čtyřhry na turnaji v katarském Dauhá nabídne třaskavé české derby. Sestry Plíškovy spolu budou hrát po bezmála půl roce, při losu však schytaly těžké soupeřky.

V cestě do čtvrtfinále stojí sesterské dvojici světová jedenáctka a třináctka – tedy Květa Peschkeová s Nicole Meliacharovou. Favoritem tohoto duelu bude česko-americký pár, který se blýskl na začátku sezony titulem v Brisbane. Nyní budou Peschkeová s Melicharovou plnit v Dauhá roli nasazených jedniček.

Sestry Plíškovy se představí na jedné straně kurtu poprvé od loňského srpna, kdy si zahrály na turnaji v New Havenu. Česká dvojčata se budou pokoušet navázat především na úspěšné roky 2013 a 2014.

Tehdy sestry Plíškovy v deblu zářily a získaly celkem tři deblové tituly – v Linci, Bad Gasteinu a Hongkongu. Nyní zkusí štěstí v Dauhá.

Je otázkou, v jakém rozpoložení obě sestry nastoupí. Kristýna vypadla ve druhém kvalifikačním kole dvouhry po porážce od Karolíny Muchové. To Karolína dorazila do Kataru z Ostravy, kde hájila barvy českého fedcupového týmu v souboji s Rumunskem.