Mohla jsem lépe podávat, mrzí Plíškovou. Halepová mluví o svém největším fedcupovém triumfu

- Marek Bartošík

Byla to bitva, jak se patří, Karolína Plíšková nakonec odešla po více než dvou a půl hodinách boje proti Simoně Halepové jako poražená. „Bylo to jen o pár bodech. Nedala mi nic zadarmo,“ sdělila na pozápasové tiskové konferenci česká týmová jednička.

Očekával se vyrovnaný zápas, což se také stalo. Do vedení 2:1 se nakonec díky Simoně Halepové, jež přehrála Karolínu Plíškovou 6:4, 5:7 a 6:4, dostal rumunský fedcupový výběr.

„Byl to těžký duel. Obě jsme hrály dobře. Samozřejmě jsme udělaly nějaké chyby. Bylo to hodně nahoru dolů, rozhodlo pár bodů,“ hodnotila Plíšková.

Pro rumunskou jedničku to byl velmi důležitý zápas. „Je to největší vítězství v mé fedcupové kariéře, jsem moc ráda. Nevím, co rozhodlo, možná bojovnost. Byl to pro mě velký den,“ neskrývala nadšení Halepová.

V zápase bylo k vidění hodně výměn. „Myslím, že jsem mohla líp podávat. Hodně dobře mi četla servis. Podmínky jsou pomalejší, mám to tak ráda. Ale znamenalo to hodně výměn. Nedostala jsem nic zadarmo,“ vyjádřila se česká tenistka.

Servis si naopak chválila Halepová. „Po druhém podání jsem byla dost agresivní. Cítila jsem se dobře, podání mi určitě pomohlo. Ale míčky jsou tady velké, takže jsem na konci zápasu začala cítit rameno,“ přiznala sedmadvacetiletá Rumunka.

Halepová vede ve vzájemné bilanci už 7:2. „Ani mi to nepřijde. Je to s ní vždy otevřené. Pokud hraju aspoň trochu slušně, nikdy neprohraju dvakrát 1:6,“ řekla Plíšková.

Světová pětka Plíšková zaostávala ve třetím setu už o dva brejky, přesto málem zvládla srovnat. „Vzpomněla jsem si na svůj comeback proti Sereně z Australian Open. Ale s Halepovou je to jiné. Zatímco Serena umí udělat hodně chyb, Rumunka jich vyrobí minimum,“ uvedla tenistka z Loun.

I přes porážku je Plíšková se svým účinkováním ve Fed Cupu spokojená. „Beru to pozitivně. Odehrála jsem dva kvalitní zápasy proti kvalitním hráčkám. Se svým tenisem jsem momentálně spokojená,“ uzavřela šestadvacetiletá Češka, kterou příští týden čeká turnaj v Dauhá, kde bude plnit roli nasazené dvojky.