Bývalá členka elitní padesátky se po ročních útrapách vrací na kurty

- Jan Vojkůvka

Zranění kolene, jež utrpěla Shelby Rogersová minulý rok v Indian Wells, přineslo Američance dlouhý herní výpadek, který se ale blíží ke svému konci. Rogersová už dokonce zná termín svého návratu, který provede na konci března na domácím turnaji v Charlestonu. Po více než 12 měsících.

Šestadvacetiletá Američanka přímo v Charlestonu žije a pro svůj comeback na dvorce obdržela od pořadatelů Volvo Car Open divokou kartu.

Bývalá 48. hráčka světa se žebříčkem propadla až do osmé stovky světa a během turnaje v Charlestonu už dokonce nebude figurovat v žebříčku vůbec. Vzhledem k dlouhodobé absenci ale bude moci využít na několika turnajích chráněný žebříček.

Před svým zraněním v Indian Wells figurovala na 78. místě světa. Původně se sice chtěla vrátit na začátku druhé poloviny minulé sezoně, ale čím více své koleno léčila, tím více zádrhelů se objevovalo. V květnu musela podstoupit operaci a věděla, že bude mimo hru minimálně další čtyři měsíce.

Vynucená pauza se ale nakonec protáhla až do další sezony. Pokud vše půjde podle plánu, na konci března ukončí Rogersová své dvanáctiměsíční útrapy a vrátí se ke sportu, který tolik miluje.