I přes dvojchyby jsem podávala skvěle. Povrch je nakonec dobrý, hodnotí Halepová

- Marek Bartošík

Splnila, co se od ní čekalo. Světová trojka Simona Halepová bez problémů přehrála Kateřinu Siniakovou 6:4, 6:0 a zajistila Rumunkám ve fedcupovém duelu proti České republice vyrovnání. „Byl to dobrý zápas. Jsem ráda, že jsem ustála vyrovnaný závěr prvního setu,“ těšilo Rumunku na tiskové konferenci.

Simoně Halepové díky dvěma těsným vzájemným kláním ze Šen-čenu rozhodně nehrozilo, že by Kateřinu Siniakovou podcenila. „Je to těžká soupeřka, protože hraje ploché údery. Její servis nejde odhadnout,“ komentovala hru české tenistky sedmadvacetiletá rumunská jednička.

Jako klíčový okamžik zápasu se ukázal desátý gem první sady. Siniaková dokázala snížit z 2:5 na 4:5, ve zmíněné hře si dokonce vypracovala vedení 30:0. Zdramatizování přitom zahájil jeden důležitý moment.

„Podávala jsem a Kateřina si vzala challenge. Byl to malý aut. Jsem ráda, že jsem těžkou situaci ustála. Pak jsem se cítila sebevědoměji. Věděla jsem, že moje hra přichází. Také jsem hrála agresivněji,“ shrnula Halepová.

Vítězka loňského French Open zaznamenala trochu nečekaně dvojchybu při svém setbolu a posléze i mečbolu. „Byly to jen nervy, nic vážného. Fed Cup je po emoční stránce vždy těžký. Myslím, že jsem dnes podávala velmi dobře,“ vyzdvihla.

Během tréninků se rumunskému týmu nelíbil povrch. Podle Halepové má zvláštní (zelenou; pozn. red.) barvu, kapitán Florin Segarceanu zase poukazoval na údajně atypický odskok. „Kurt je v pohodě. Řekla bych, že není ani pomalý, ani rychlý. Už je pro mě lehčí na něm hrát, nakonec je to dobrý povrch,“ vyjádřila se po ostrém startu Halepová.

Nejen čeští a rumunští tenisoví fanoušci se už nemůžou dočkat bitvy bývalých světových jedniček. Šance Simony Halepové a Karolíny Plíškové se jeví jako vyrovnané. Zatímco Češka vyhrála poslední vzájemný duel i jediný souboj ve Fed Cupu, Halepová vede v zápasové bilanci 6:2.

„Jsem sebevědomá a připravená hrát tak, jak budu potřebovat. Očekávám těžký zápas. Myslím, že mám šanci. Hrát za svou zemi mě velmi motivuje,“ vyhlíží nedělní souboj sympatická Rumunka.