Siniaková se trápila na servisu. Klíčové podle ní byly začátky setů

- Marek Bartošík

Karolína Plíšková proti Mihaele Buzarnescuové potvrdila roli favoritky, Kateřina Siniaková silnou Simonu Halepovou nepřekvapila. Po sobotních dvouhrách je tak stav fedcupového utkání mezi Českou republikou a Rumunskem 1:1. „Mrzí mě, že jsem oba sety začala špatně. Tak zkušené hráčky si to pohlídají,“ smutnila na tiskové konferenci Siniaková po porážce 4:6 a 0:6.

Česká dvojka Kateřina Siniaková už dokázala někdejší světovou jedničku Simonu Halepovou porazit, stalo se tak předloni v Šen-čenu. Jasnou favoritkou v Ostravě byla přesto Rumunka.

„Proti takové hráčce se hraje dobře, neměla jsem co ztratit. Je škoda, že neukazuji to, co se mi daří v trénincích,“ komentovala dvaadvacetiletá Siniaková.

Za stavu 2:5 v prvním setu se česká tenistka zvedla, dokonce hrozila vyrovnáním na 5:5. „Byla jsem hodně blízko. Byl to dobrý comeback, ale nestačilo to. V desáté hře jsme odehrály fajn výměny, měla jsem šanci,“ uvědomovala si.

O to víc mrzí českou tenistku druhý set. „Oba sety jsem začala špatně. Z toho druhého jsem zklamaná. Bylo to těsnější, než vypadá výsledek. Ale tak to je,“ řekla.

Výkon Halepové zhodnotila mladá česká reprezentantka kladně, sama naopak kritizovala svůj servis. Po tom prvním uhrála jen polovinu výměn.

„Simona hrála solidně. Možná tlačila trochu víc, než jsem očekávala. Já jsem bohužel nevyužívala svůj servis. Musela jsem hrát hodně výměn. Ona je v nich silná, staví na nich svoji hru,“ je si vědoma Siniaková.