Plíšková čekala spíše souboj s Niculescuovou. Siniaková proti Halepové cítí šanci

- Marek Bartošík

Dle očekávání nastoupí za Českou republiku do sobotních dvouher fedcupového klání proti Rumunkám Karolína Plíšková a Kateřina Siniaková. Program čtvrtfinále načne v Ostravar Aréně světová pětka proti 29. tenistce světa Mihaele Buzarnescuové. „Bude to s ní hezčí tenis než s Niculescuovou. Je to dobrá hráčka, navíc levačka,“ řekla o své soupeřce česká favoritka na páteční tiskové konferenci.

Před losem se spekulovalo, že Rumuni proti Karolíně Plíškové nasadí spíše Monicu Niculescuovou, která je v žebříčku sice až na začátku druhé stovky, ale je velmi nepříjemnou soupeřkou.

„Tipovala jsem, že proti mně nasadí Niculescuovou. S Buzarnescuovou to bude hezčí tenis. Je to dobrá hráčka, levačka, umí i čtyřhru,“ uvedla po rozlosování šestadvacetiletá Plíšková, jež se před těžkým kláním cítí dobře.

Halové prostředí české týmové jedničce nevadí. „Venku by to sice bylo veselejší, ale v hale se mi daří. Loni jsem v ní vyhrála dva turnaje (antukový Stuttgart, Tokio na tvrdém povrchu; pozn. red.),“ zavzpomínala.

Do druhé sobotní dvouhry nastoupí Kateřina Siniaková proti Simoně Halepové. „Katka hrála se Simonou dvakrát, bilance je 1:1. Oba zápasy byly vyrovnané. To byl určitě jeden z důvodů mé volby,“ prohlásil český kapitán Petr Pála.

Samotná Siniaková očekává těžké utkání. „Budu se snažit ukázat svůj nejlepší tenis. Oba vzájemné zápasy byly dlouhé a vyrovnané, i když skóre tomu třeba někdy neodpovídalo. Myslím, že můžu zvítězit. Mou hlavní oporou bude publikum,“ nechala se slyšet dvaadvacetiletá tenistka, jíž aktuálně patří 44. příčka v žebříčku.

Důležitou roli domácích fanoušků zmínila i Karolína Plíšková, která pomalu vyhlíží i očekávané nedělní střetnutí se Simonou Halepovou. „Hrát proti ní je těžké. Zároveň se mi ale proti ní hraje dobře, na kurtu nedělá žádné drama. Je milá. V šatně spolu mluvíme, také se zasmějeme,“ přiblížila Plíšková.

Během týdne se spekulovalo o povrchu. Podle rumunského týmu má necharakteristickou barvu i odskok. „Kurt jsme postavili my. Doufám, že pro nás bude výhodou. Není ani rychlý, ani pomalý,“ komentovala Plíšková. „Oba týmy mají šanci na vítězství. Uvidíme, jak to půjde,“ dodala finalistka US Open 2016.