Na kurtu se cítím líp. Jsem ráda součástí tak skvělého týmu, říká hrdinka pražského finále Siniaková

- Marek Bartošík

Nad její formou visí otazník. Kateřina Siniaková letos na všech čtyřech turnajích prohrála v úvodním kole hlavní soutěže. Své jediné dvě výhry si připsala pouze v kvalifikaci podniku v Sydney. „Věřím, že se to zlepšuje,“ popisuje dvaadvacetiletá česká tenistka.

Při absenci Petry Kvitové je dvojkou českého fedcupového výběru Kateřina Siniaková. „Pokud budu hrát dvouhru, bude to čest. Po loňském finále je krásné být zase v týmu,“ raduje se česká tenistka, která v listopadové bitvě o titul proti Američankám získala pro český výběr dva body.

Na Ostravar Arénu má Siniaková příjemné vzpomínky. Předloni v Ostravě debutovala proti Španělkám, za již rozhodnutého stavu nastoupila do čtyřhry. „Většinu týdne jsem tehdy strávila na lavičce povzbuzováním. Holky udělaly skvělou partu. Ráda na to vzpomínám, i za rozhodnutého stavu byla aréna pořád zaplněná,“ těší deblovou světovou jedničku.

Letos se vítězce dvou WTA turnajů ve dvouhře zatím nedaří. V hlavních soutěžích nevyhrála ani jeden ze čtyř duelů. Naposledy si dle svých slov „zaletěla“ na otočku do Petrohradu. „Cítím se líp, nicméně stále je co zlepšovat. Makám,“ popisuje aktuálně čtyřiačtyřicátá tenistka světa.

Proti některým Rumunkám už si Siniaková zahrála. Simonu Halepovou zaskočila předloni v Šen-čenu, nakonec si došla až pro titul. O rok později favorizované Rumunce podlehla ve finále. S Irinou Beguovou se utkala dokonce třikrát, ve všech případech v sezóně 2015. Jako vítězka odešla ve dvou případech.

„Už je to dávno. Teď to bude jiné. Ony i já jsme se zlepšily,“ zakončuje Siniaková.