Je čest, být v týmu, říká Krejčíková. Chtěla by se víc prosadit i v singlu

- Petr Sumbal

Do Ostravy přicestovala jako první z celého týmu, aby si stihla ještě v pondělí ráno se svým trenérem zatrénovat. Odpoledne pak čerstvá vítězka smíšené čtyřhry na Australian Open Barbora Krejčíková na vlakovém nádraží Ostrava-Svinov přivítala kapitána Petra Pálu, který dorazil i s pohárem pro vítězky Fed Cupu, jenž Češky obhajují. Zbytek týmu dorazí postupně později. „Věřím, že nás fanoušci poženou, a že to dopadne dobře,“ doufá Krejčíková před prvním kolem Fed Cupu proti Rumunsku.

Po Davis Cupu se povrch v Ostravar aréně přetíral, aby se trochu zpomalil. Bude vám to vyhovovat?
Já nevím přesně, jak rychlé to bylo předtím, to poznám až dnes odpoledne. Bude spíš záležet, jak to bude sedět holkám, než mně.

Co říkáte na rumunský tým? Není to určitě jenom Halepová.
Bude to těžké. Všech pět hráček je ve stovce nebo kolem ní. Určitě to bude těžké, ale hrajeme doma a myslím si, že to bude dobré, že nás fanoušci poženou, a že to dopadne dobře.

Přijela jste do Ostravy o den dříve, protože jste si potřebovala ještě zatrénovat?
Přijela jsem dřív, abych si ještě dneska ráno stihla zahrát. Teď jsem mela víc volna, trénovala a připravovala jsem se v Brně a trenér byl tady. Takže jsem už chtěla začít trénovat s ním, abych byla připravená na další turnaje.

Jak jste zatím spokojená se spoluprací s novým trenérem Pavlem Šnobelem?
Zatím jsem velice spokojená. (směje se) Máme už společně grandslamový titul, což asi po dvou měsících práce není úplně obvyklé. Zatím je to super, s trenérem jsem velice spokojená a doufám, že on je spokojený se mnou.

Co vám přinesl nového?
Určitě přinesl hodně konzistentní práce. Vede mě, snaží se mi pomáhat každý den, pořád mě posunuje dopředu. To mi v posledních dvou letech chybělo a myslím, že to bude klíč k tomu, abych se posunula zase dál.

Mohl by to být i klíč k tomu, abyste se víc prosadila i ve dvouhře?
Ano, byla bych ráda, kdybych letos odehrála více singlových turnajů.

Takže nechcete být brána pouze jako elitní deblistka?
Je hezké, být v něčem nejlepší, být elitní, vyhrávat grandslamy a největší turnaje a ještě se o to podělit s Katkou (Siniakovou). To je úplně nádherné. Ale myslím si, že na to mám i sama za sebe a chtěla bych hrát i singla.

V jaké pohodě jste po Australian Open?
Cítím se v pohodě. Měla jsem chvilku volno, teď jsem posledních pár dní trénovala. Cítím se zdravá, což je nejdůležitější. Doufám, že to vydrží a žádná chřipka mě během týdne neskolí. Hlavně už se těším, že budeme trénovat s holkami, až přijedou.

Česko v posledních letech ve Fed Cupu válí. Nesvazuje vás to trochu?
Spíše záleží, jak to berou holky. Já nejsem jednička ani dvojka, takže mě se singly asi týkat nebudou, spíš až případně čtyřhra. Je to ale čest, být v týmu, který vyhrál už tolikrát. Je super se zase s holkami i s nehrajícím kapitánem a s ostatními z realizačního týmu sejít. Myslím si, že se na to všechny holky těší. Nemyslím si, že by cítily nějakou tíhu, že mají hrát.

Doma se už dlouho neprohrálo, cítíte z týmu vnitřní sílu, že se vám před domácími fanoušky hraje dobře?
Já jsem v týmu teprve podruhé a ještě jsem neodehrála ani zápas, takže pro mě je to všechno nové. Ale věřím, že holkám se hraje doma dobře, máme super fanoušky, vždycky je plná aréna. To nám hodně pomáhá, žene nás to dopředu.