Fed Cup: Pálova družina jde na nebezpečné Rumunky v silné sestavě

- Marek Bartošík

Obhajoba fedcupové trofeje začíná. České tenistky pod vedením nehrajícího kapitána Petra Pály přivítají příští týden v Ostravě výběr Rumunska. Ten povede nedávná světová jednička Simona Halepová. V české nominaci nechybí Karolína Plíšková, jež si na nedávném Australian Open zahrála semifinále.

Karolína Plíšková, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková a Markéta Vondroušová. Taková je nominace kapitána Petra Pály pro utkání 1. kola Fed Cupu proti Rumunsku, které se odehraje 9. a 10. února v Ostravě.

„Jsem rád, že budeme hrát ve velmi silné sestavě,“ neskrývá český kapitán radost nad ochotou svých svěřenkyň reprezentovat, přestože jedno hvězdné jméno chybí. „Petra Kvitová se mi omluvila, což vzhledem k jejímu programu chápu a respektuju,“ nechal se slyšet Pála.

Se šesti trofejemi nejúspěšnější fedcupový kapitán všech dob si pochvaluje formu českých tenistek. „Karolína vyhrála v Brisbane, výborná byla i v Melbourne,“ sdělil na adresu aktuální světové pětky.

Pála má dobrý pocit i z letošních výkonů ostatních nominovaných. Přesto si uvědomuje, že český tým nečeká lehké utkání. „Bude to strašně těžké. Tým Rumunska je silný. Šance vidím 50 na 50. Pro diváky to bude velmi atraktivní zápas, snad nám opět pomůžou,“ přeje si Pála.