Rumunsko odtajnilo karty. Do Ostravy přiveze Halepovou!

- Jan Havlovic

Rumunský fedcupový tým zveřejnil ve středu krátce po poledni nominaci na blížící se utkání prvního kola proti České republice. Kapitán Florin Segarceanu ukázal také na největší hvězdu rumunského tenisu – bývalou světovou jedničku Simonu Halepovou! Úřadujícím šampionkám se postaví také Buzarnescuová, Beguová, Bogdanová a Niculescuová.

Světová trojka Simona Halepová dorazí do Ostravy! Tenisoví fanoušci se tak mohou těšit na kvalitní podívanou a zejména na souboj Karolíny Plíškové právě s bývalou světovou jedničkou. „Přijede i Simona, takže to bude velká bitva!“ říkala světová pětka v úterý.

Rumunský kapitán Segarceanu přiveze do Ostravy kromě týmové jedničky Halepové také další čtyři tenistky. Týmovou dvojkou by měla být Mihaela Buzarnescuová, která se drží v žebříčku v elitní třicítce.

Do Ostravy dorazí také Irina-Camelia Beguová, Ana Bogdanová a Monica Niculescuová, která společně s Halepovou pamatuje tři roky staré klání z Kluže, odkud si český tým odvezl těsnou výhru 3:2.

Český fedcupový tým by měl oznámit nominaci během středečního odpoledne. Ve výběru Petra Pály bude chybět Petra Kvitová, českou jedničkou bude s největší pravděpodobností Karolína Plíšková.

Duel České republiky proti Rumunsku se uskuteční v Ostravar Areně 9. a 10. února.

Nominace Rumunska:
Simona Halepová (3.)
Mihaela Buzarnescuová (28.)
Irina-Camelia Beguová (71.)
Ana Bogdanová (99.)
Monica Niculescuová (100.)