Oslabení před Rumunskem. Kvitová vynechá Fed Cup v Ostravě

- Jan Havlovic

Český fedcupový tým se v únorovém souboji proti Rumunsku bude muset obejít bez služeb Petry Kvitové. Finalistka letošního Australian Open vynechá fedcupové klání v Ostravě, které je na programu 9. a 10. února. Informaci prozradil manažer osmadvacetileté tenistky Miroslav Černošek.

Náročný program Petry Kvitové pokračuje i v dalším týdnu. Finalistka Australian Open se totiž představí v ruském Petrohradu, kde obhajuje loňský titul. Česká hvězda tak nenastoupí v rámci prvního kola Fed Cupu v Ostravě proti Rumunsku. Informaci prozradil manažer hráčky Miroslav Černošek.

„Týden předtím obhajuje titul v Petrohradu, týden poté v Dauhá. Podle mých informací do Petrohradu letí, takže s její účastí (v Ostravě) nepočítám ani já, ani Petr Pála,“ řekl Miroslav Černošek serveru iDnes.cz.

Manažer dvojnásobné wimbledonské šampionky zároveň vyvrátil, že by se mělo jednat o konec Petry Kvitové ve fedcupovém týmu. „Vždycky měla k Česku vztah, a když to mohla zvládnout, hrála. Není z těch, co by se omlouvaly,“ dodal Černošek.

Český fedcupový tým, který bude v tomto roce útočit na již sedmý titul během posledních devíti let, se bude muset obejít bez své tradiční opory. Jedničkou týmu by tak mohla být Karolína Plíšková, která došla v Melbourne až do semifinále.

Za Rumunsko by zase mohla nastoupit bývalá světová jednička Simona Halepová. Oficiální nominace obou týmů bude oznámeny v průběhu příštího týdne. Souboj Česka proti Rumunsku se uskuteční v Ostravar Areně 9. a 10. února.