Slzy dojetí. Kvitová děkovala členům týmu, že ji neopustili

- Marek Bartošík

Z finále sice odešla jako poražená, pro mnohé je však vítězkou. Vždyť po útoku na ni v prosinci 2016 nebylo jisté, jestli Petra Kvitová vůbec někdy bude hrát tenis. Nyní stála uprostřed centrálního dvorce Roda Lavera v Melbourne a celé zaplněné publikum jí jako finalistce Australian Open a nové světové dvojce aplaudovalo vestoje.

„Je to šílené. Nemůžu uvěřit, že jsem opět hrála finále grandslamového turnaje,“ zahájila svou řeč Kvitová a do očí se jí draly slzy.

„Milujeme tě, Petro,“ zaznělo najednou z publika. Osmadvacetiletá česká tenistka výkřik fanouška přijala s úsměvem na rtech a poděkovala mu.

„Bylo to výborné finále, gratuluji ti, Naomi,“ otočila se Kvitová a hledala svou soupeřku. Ta však stála na druhé straně. Vtipná situace vyvolala na tvářích přítomných upřímný úsměv. „Hrála jsi skvěle. Také ti gratuluji k tomu, že budeš světovou jedničkou,“ doplnila.

Česká tenistka poděkovala australským organizátorům, nezapomněla ani na své přátelé, rodinu a tým.

„Australian Open je skvělý turnaj, vždy tady ráda hraji. Obzvlášť děkuji členům týmu, že se mnou zůstali, přestože nebylo jisté, že ještě budu moct hrát,“ řekla dojatá Kvitová. Následoval bouřlivý aplaus, do něhož se zapojila i její sympatická finálová přemožitelka.

„Každý den jste mě podporovali, vždy jste zůstali pozitivní, což jsem opravdu potřebovala. Přitom to určitě nebylo lehké,“ uvědomovala si česká jednička, která po turnaji vyskočí v žebříčku na druhou příčku.

„Děkuji všem divákům, kteří nás přišli podpořit. Doufám, že budu zdravá, abychom se příští rok opět setkali,“ zakončila Kvitová.