McEnroea zaskočil na záchodě nahý Nadal. Máme podobné tělo, vtipkoval

- Jan Vojkůvka

Jít v zázemí Rod Laver Areny na toaletu může přinést skutečně kuriózní zážitek. Své o tom ví známý bouřlivák John McEnroe. Bývalý tenista, který na Australian Open pracuje, mimo jiné, jako zpovědník hráčů po zápasech na kurtu, se po semifinále mezi Rafaelem Nadalem a Stefanosem Tsitsipasem vytasil s vtipnou historkou.

Během semifinále mezi Nadalem a Tsitsipasem (6:2, 6:4, 6:0) probíhala mezi druhým a třetím setem přestávka na toaletu, kterou si vyžádal španělský tenista. Toho využil i Američan John McEnroe. A to, co zažil, mu nedalo klidu, dokud se s tím nesvěřil.

„Teď mi asi bude pár lidí závidět,“ začal během zpovídání Nadala po utkání přímo na kurtu vyprávět. „Na konci druhého setu jsem vyrazil během krátké pauzy na toaletu.“

„Když jsem tuhle kraťoučkou pauzu finišoval, tak se to stalo. Odcházel jsem a viděl jsem tam nahého Nadala,“ pobavil publikum i samotného Španěla.

„A jaký je tvůj dojem?“ zeptal se Nadal.

„Pomyslel jsem si, že máš podobné tělo jako já,“ řekl vážným tónem McEnroe. „Kecám, říkal jsem si, že bych si přál mít takové tělo jako ty,“ pousmál se záhy.

Během rozhovoru zkusil požádat Nadala i o to, jestli by se přímo na kurtu nevysvlékl, a neukázal své tělo i přítomným divákům, jako to udělal například Frances Tiafoe. „Já sice jeho tělo nemám, ale ty bys mohl,“ smál se McEnroe.

Na scénku z toalety došla řeč i během tiskové konference prvního mužského finalisty na Australian Open. Jak vlastně k celé situaci došlo?

„Jen jsem si na toaletě měnil oblečení, a on tam zrovna byl,“ smál se Nadal. „Slyšel jsem, že tam někdo je, ale nemohl jsem čekat hodinu, než odejde,“ pobavil novináře.