VIDEO: Takhle bláznivě řádil box Plíškové. Jsem vyřízený, smál se Hrdlička

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Obrovská radost po famózním obratu Karolíny Plíškové proti Sereně Williamsové nezasáhla jen samotnou vítězku. V boxu přímo na stadionu se po proměněném mečbolu bláznivě slavilo. „Je to strašně přehnané, za to se omlouvám, ale byl to projev čiré radosti,“ smál se dojatý manžel a manažer Michal Hrdlička, když si prohlédl záznam oslav.

Obrovská a nefalšovaná radost vypukla v boxu na centrálním kurtu v Melbourne poté, co Plíšková ze čtyř mečbolů otočila zápas proti Sereně Williamsové a postoupila do semifinále. Nejaktivnější byl v oslavách tradičně emotivní manžel Michal Hrdlička i kondiční trenér Plíškové – chorvatská horká krev Azuz Simčič.

„Bohužel to takhle hrozně prožívám, někdy až moc,“ smál se při pohledu na záznam z oslav Hrdlička. „V průběhu minulých měsíců a let mě Kája musela klidnit. Já jsem v tomhle extrémní. Omlouvám se, je to strašně přehnané, ale byl to projev čiré radosti. Jsem totálně vyřízený, vyčerpaný, ale šťastný,“ říkal Hrdlička v emotivních chvílích přímo po zápase.

Video oslav po napínavém čtvrtfinále se po zápase dostalo i k samotné Karolíně Plíškové, která se bavila. „Oni slaví vždycky víc než já,“ smála se hrdinka středečního duelu. „Prožívají to neskutečně, hlavně kondičák a Michal, ten je tím už známý. On vždycky věří. Všichni mě povzbuzovali fakt hodně, jen když už jsem udělala gem na 2:5,“ chválila Plíšková své blízké.

„Karolína to otočila díky odvaze. Za stavu 5:1 ve třetím setu hrála Serena v laufu, to už jsem si říkal, že to bude hrozně těžké otočit. Karolína ale zabila pár returnů, přidala na razanci a vydržela být odvážná až do posledního míče. Jsem na ni pyšný,“ chválil Hrdlička svou manželku.

Hned ale změnil pózu na tu manažerskou. „Vychutnáme si vítězství, to nejde jen tak přejít. Ale hned další den nás čeká semifinále, tak se zase celý tým začneme připravovat na další zápas.“