Serena uznala: Kotník mě neomezoval. Karolína hrála prostě úžasně

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Na takové porážky není kapacita typu Sereny Williamsové zvyklá. S odvážnou Karolínou Plíškovou prohrála ze čtyř mečbolů a vedení 5:1 v rozhodujícím setu. I když ke konci třetí sady místy kulhala, na nic se nevymlouvala. „Karolína hrála na mé mečboly neskutečně, trefovala lajny, bylo to šílené,“ smutnila americká hvězda.

První mečbol Williamsová nevyužila, když za stavu 5:1 podávala na vítězství v zápase. Čárový v tu chvíli zahlásil přešlap a Američanka musela jít přes druhý servis. Následnou výměnu potom Plíšková vyhrála a rozhozené soupeřce servis sebrala.

Vypadalo to sice, že si Williamsová při prvním mečbolu zvrtla kotník, když potom na kurtu lehce kulhala. Ale sama uznala, že to jí zápas určitě neprohrálo.

„Nemohl za to můj kotník, ten se zdá být v pořádku. Nevolala jsem si ani fyzio, protože jsem cítila, že ho nepotřebuju,“ řekla Williamsová bez jakýchkoliv výmluv. 

„Karolína hrála prostě neskutečně dobře. Já jsem to nevzdala, ani když začala zápas otáčet. Ale ona do toho dala všechno. Už jsem si myslela, že vyhraju při mečbolech na jejím servisu. Ale nestalo se. Trefovala na mé mečboly lajny a hrála snad nejlepší tenis v životě,“ žasla Williamsová.

Třiadvacetinásobná grandslamová šampionka dokonce ani nemohla přijít na to, jak by bývala mohla rozjetou Plíškovou zastavit. „Nemůžu si pořádně ani nic nevyčítat. Neudělal jsem nic špatně, hrála jsem dobře, ale Karolína každou ránu zabila,“ posteskla si nad odvážnou hrou české tenistky.

S tím asi před zápasem Williamsová tolik nepočítala. „Asi jsem ji zaskočila, jak jsem na ni nastoupila,“ tušila sama Plíšková. „Nevím, jak moc měl ten její kotník na prohru vliv. Spíš si myslím, že v závěru byl u ní problém v koncentraci než v kotníku. Ale pro výhru jsem si opravdu šla a je pro mě jen bonus, že to uznala i Serena.“

Williamsová opravdu nepřišla mezi novináře tak skleslá, jak by se dalo čekat. Tušila, že prohrála s lepší hráčkou, která ji i v beznadějném stavu překonala v bojovnosti a nasazení. „Porážky snáším opravdu špatně. Ale Karolína od stavu 1:5 a 30:40 hrála famózně. Něco podobného jsem nikdy neviděla. Aspoň se z toho můžu ponaučit: Až zase budu nad někým vést 5:1, musím do toho jít při mečbolu podobně odvážně a naplno jako ona.“