VIDEO: Zverev dostal nařezáno. Zlost si vybil na raketě a vylekal podavače

- Filip Lefenda

Alexander Zverev se na grandslamech nadále trápí. Vítěz posledního Turnaje mistrů neuhrál v osmifinále Australian Open s Kanaďanem Raonicem ani sadu a svůj špatný výkon "vyšperkoval" záchvatem vzteku, během něhož zlikvidoval raketu.

Do utkání s Milosem Raonicem vstupovala světová čtyřka v roli papírového favorita, duel měl ale nečekaně jednostranný průběh. Kanadský bombarďák povolil Zverevovi, jenž se nebývale trápil na podání, v prvních dvou sadách shodně jediný gem. A to rozdýchával Němec jen stěží.

Zverevova frustrace vygradovala během přestávky mezi druhým a třetím setem. To vítěze deseti titulů z okruhu ATP zachvátilo na okamžik hotové šílenství, když rozmlátil na maděru jednu ze svých raket. Svým počínáním přitom vylekal i malého sběrače, který právě mířil k jeho lavičce.

Poté, co si Zverev vysloužil pískot publika a varování rozhodčího, přeci jen zabral, když třetí set dotáhl až do zkrácené hry. V té už se ale opět radoval Raonic, jenž otočil stav tiebreaku z 2:4 na konečných 7:5.

„Nedařilo se mi na podání, hrozně jsem chyboval. To byl základ toho, proč jsem dnes hrál tak, jak jsem hrál. Snad se to na dalších turnajích zlepší,“ zoufal si po zápase jednadvacetiletý Němec, jehož grandslamovým maximem tak stále zůstává jediné čtvrtfinále z loňského Roland Garros.

Raonic, který zdolal Zvereva i předloni na Wimbledonu, si naopak zahraje o semifinále s Francouzem Pouillem.