Řež až do rána. Tenistky zápolily o postup do čtvrt na čtyři

- Jan Vojkůvka

Když night session, tak nigh session. Španělka Garbine Muguruzaová a Britka Johanna Kontaová nastoupily k utkání druhého kola na Australian Open až půl hodiny po půlnoci a jejich duel byl nefalšovanou noční bitvou. Obě na kurtu nakonec zápolily až do čtvrt na čtyři ráno místního času.

Dramatický souboj mezi Muguruzaovou a Kontaovou se opravdu hodně protáhl. Nebyla to ale vůbec vina pořadatelů, kteří oběma hráčkám nabídl konání zápasu na jiném dvorci. Obě se však shodly, že raději zůstanou na kurtu se zatahovací střechou.

A tak ke svému zápasu, který nakonec vyhrála Muguruzaová 6:4, 6:7 (3), 7:5, naskočily až v půl jedné v noci. A jejich bitva, trvající 164 minut, skončila těsně před čtvrt na čtyři ráno.

Na tribunách se i přes drama na dvorci nepodařilo úplně všem udržet bdělost. Ti, co vydrželi, však nelitovali. Obě hráčky předváděly špičkový tenis, Muguruzaová ho navíc podpořila fantastickým výkonem na podání a neztratila ani jeden servis. Španělka navíc trefila 32 vítězných úderů.

„Je neuvěřitelné, kolik lidí se na nás vydrželo dívat ve čtvrt na čtyři ráno,“ smála se unavená, ale šťastná Muguruzaová. „Přitom takový hezký zápas. Škoda, že si ho lidi neužili během dne,“ zalitovala. V ochozech se už rozhodně příliš lidí netísnilo, ale několik stovek nadšenců si užilo parádní bitvu dvou předních tenistek.

„Teď asi půjdu rovnou na snídaní,“ podotkla se smíchem Španělka. A vskutku, než se stihla dostat do postele, už dávno se nad Melbourne rozednilo.