To myslí vážně? Fanoušek zneuctil Murrayho emotivní zápas

- Jakub Slunečko

Ten zápas sledovali v pondělí fanoušci po celém světě. Andy Murray odehrál možná poslední mač ve svém životě, při kterém na pokraji sil vzdoroval porážce. V hledišti ho podporovala matka Judy i bratr Jamie. Nevoli ale rozpoutal jeden z fanoušků, který seděl při zápase přímo za rodinou Murrayových. Zatímco celý stadion britského tenistu podporoval, neznámý fanoušek ukázal na kameru prostředníček.

Murray prohrával už 0:2 na sety, jenže se dokázal vzchopit a následně vyhrál dva tiebreaky. Na kurtu málem vypustil duši a zaplněná Melbourne Arena ho hnala za zázračným obratem.

Poté, co Murray snížil litým bojem na 1:2 na sety, tleskali diváci ve stoje. Nejvíce podporovala svého syna samozřejmě matka a jeho bývalá trenérka Judy Murrayová. A také bratr Jamie, taktéž tenista. V této emotivní chvíli kamera zabrala Murrayho box, avšak jeden z fanoušků oblečený v argentinském dresu se rozhodl, že situace je až moc vážná a zvedl na kameru vztyčený prostředníček.

Těžko říct, co tohoto „výtržníka“ či vtipálka vedlo k tomu, že tuto emotivní chvíli trojnásobného grandslamového šampiona a jeho rodiny tímto neslušným gestem zneuctil. Možná je v tom i politika. Argentinci totiž chovají vůči Britům zášť už od 80. let, kdy se tyto země střetly ve válce o Falklandy.

Neslušné gesto každopádně vyvolalo kritické reakce na sociálních sítích. Na Twitteru vyjádřil odpor třeba Australan Matt Reid, jeden z fanoušků pak připsal: „Vyhoďte toho klauna, prosím vás.“