Nudná tiskovka? Nadal načapal spícího novináře

- Jan Vojkůvka

Rafael Nadal na své tiskové konferenci po výhře 3:0 na sety nad domácím Jamesem Duckworthem zažil úsměvnou, a dost netradiční, situaci. Během setkání s novináři si povšiml u zdi spícího žurnalisty.

Během jedné z otázek zamířil španělský šampion pohledem ke stěně, o níž se opíral podřimující novinář. S tichým zašeptáním směrem k němu pokýval hlavou. „Dnes to není asi moc zajímavé,“ rozesmál zaplněnou místnost.

„Dobré ráno, Ubaldo,“ oslovil se smíchem starého známého. Ten se mu začal okamžitě omlouvat. „Ne, ne, nic se neděje. Já vím, že si jen zavřel oči, aby ses mohl víc soustředit na to, co říkám,“ dodal Nadal.

Ten ve svém úvodním utkání na Australian Open přehrál suverénně Jamese Duckwortha 6:4, 6:3, 7:5 a nedal na sobě znát žádné známky, že by ho limitovaly nějaké zdravotní problémy. Kvůli těm se přitom na začátku sezony odhlásil z Brisbane.

„Nebylo snadné vrátit se po tak dlouhé době bez zápasu,“ uvedl sedmnáctinásobný grandslamový šampion. „Soupeř hrál hodně agresivně, což pro mě nebylo snadné. Takže je to velmi důležité vítězství, protože bylo po hodně dlouhé době,“ připomněl svou absenci od US Open, kde v září skrečoval semifinále s Juanem Martinem Del Potrem.

V dalším kole Nadala čeká domácí Matthew Ebden.