Zklamání německé favoritky. Šampionka z Aucklandu přišla o vedení a končí

- Jan Vojkůvka

První den na Australian Open rozhodně nebyl chudý na překvapení. Své o tom ví čtrnáctá nasazená Julia Görgesová, jež přijela do Melbourne v bezvadné formě. S titulem z Aucklandu na kontě ji ale nedokázala prodat a padla na raketě trápící se Američanky Danielle Collinsové.

Favorizovaná Němka, jež na začátku sezony ovládla turnaj na Novém Zélandu a, mimo jiné, zastavila senzační jízdu Kanaďanky Andreescuové, prohrála s Collinsovou ve třech setech 6:2, 6:7(5), 4:6.

Görgesová přitom podávala na vítězství za stavu 6:2, 6:5, když dokázala v desáté hře druhé sady obrat soupeřku o podání. Jenže se nedostala ani k mečbolu a o vedení přišla. Zmrtvýchvstání Američanky už nedokázala zastavit a s Australian Open se předčasně loučí.

Görgesová přitom nemohla mít pro první kolo o moc lepší los, než měla. Collinsová je sice 35. hráčka světa, ale od loňského semifinále na srpnovém turnaji v San Jose vyhrála v hlavní soutěži na turnajích WTA jen dva zápasy a připsala si hned 10 porážek.

Collinsová sice prokázala na začátku sezony zlepšenou formu a na turnaji v Brisbane dala pořádně zabrat české favoritce Petře Kvitové, ale její dlouhodobé trápení z ní přesto dělalo velkého outsidera zápasu. Görgesová toho však nevyužila.