Martincová o své zpovědi: Reakce byly neskutečné, občas jsem upřímná až moc

- David Schlegel, Filip Lefenda

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Velkou vlnu veskrze pozitivních reakcí vzbudila otevřená zpověď Terezy Martincové pro server Bez frází. Česká tenistka v něm popisuje temná zákoutí své sportovní kariéry. O tom, jak nevšední rozhovor vznikal a jaké přinesl ohlasy, se čtyřiadvacetiletá hráčka rozpovídala v Melbourne pro Tenisový svět.

“Když mě oslovili, moje první reakce byla: ‘Já? Jak to, že já?’ Já ten web čtu a jsou na něm jednak lidi, kteří už něco dokázali, a jednak lidé s opravdu silnými příběhy,” popsala první pocity Tereza Martincová.

Před rozhovorem nevěděla, do čeho jde a byla hodně nervózní. “Nevěděla jsem, o čem budu mluvit, protože mi nepřišlo, že bych byla něčím zajímavá, a že bych toho v tenise tolik dosáhla. Nedosáhla jsem ještě prakticky ničeho,” přemýšlela.

Pak ale tvůrci webu Martincové své záměry vysvětlili a podařilo se jim tenistku uklidnit a dostat ji na svou stranu. “O těch z první stovky se ví hodně, ale o těch dalších už ne. Popsala jsem jim svoji tenisovou dráhu a lidi, ať si to přeberou, jak chtějí,” vysvětlovala Martincová z Melbourne Tenisovému světu.

“Byla jsem pak hodně mile překvapená. Reakce byly neskutečné. Vůbec jsem nečekala, kolik lidí to inspiruje a že budou za můj příběh moc rádi,” pochvaluje si čtyřiadvacetiletá Češka, jíž momentálně patří v žebříčku WTA 197. pozice.

“Hodně jsem sama v sobě řešila, jestli se budu svěřovat se všemi věcmi, nebo si něco nechám pro sebe. Nakonec jsem byla ráda, že jsem byla tak upřímná, protože mi přišlo, že nějací lidé si z toho můžou něco vzít. Vyprávěla jsem o věcech, o kterých se lidi často moc bavit nechtějí, ale já už jsem taková. Občas jsem až moc upřímná a pak si tím i trochu škodím,” přiznává na závěr hráčka, jež v kvalifikaci Australian Open vypadla až v jejím finále.

Zpověď Terezy Martincové pro web Bez frází si můžete přečíst zde.