Hradecká oprášila úspěšnou spolupráci, o budoucnosti páru se rozhodne po Melbourne

- David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Zatímco loni zaznamenala Lucie Hradecká ve dvouhře z jedenácti zápasů pouze dvě výhry, v deblu se vrátila mezi nejlepší hráčky světa velice rychle. A po několika testovacích zápasech s různými tenistkami začala hledat partnerku na velké turnaje.

Blížilo se US Open a Hradecká se rozhodla, že využije chráněný žebříček a pojede prověřit své schopnosti a možnosti. “Řešila jsem to na turnaji ITF v Olomouci a probírali jsme s trenérem možnost spolupráce s Káťou Makarovovou. Nevěděla jsem, jestli jí mám nebo nemám napsat, protože v tu dobu hrála s Jelenou Vesninovou,” vzpomínala Hradecká.

Vesninová se však v tu dobu zrovna chystala na mateřství a v listopadu se jí pak narodila dcera Elizabeth. “Napsala jsem tedy Kátě, jestli je na americké turnaje s někým domluvená. Odpověděla, že není a že můžeme tedy hrát spolu. Domluvily jsme se nečekaně rychle,” usmála se třiatřicetiletá hráčka.

Hned na prvním turnaji v Cincinnati Hradecká s Makarovovou vyhrály a na US Open postoupily do čtvrtfinále. Slušné výsledky rozhodly o tom, že se obě Slovanky domluvily na spolupráci i pro další grandslam v Melbourne.

S Vesninovou jsou si typově podobné. Obě mají pořádnou ránu, dobře servírují a nebojí se na síti. ”Myslím, že Káťa svou hru moc uzpůsobovat nemusela. Ostatně, hned první společný turnaj jsme vyhrály,” usmála se Hradecká.

S Makarovovou už spolu kdysi na jednom turnaji hrály. V říjnu 2011 spolu postoupily do finále turnaje v Lucemburku. “Když jsme spolu dělaly rozhovor před US Open, dostaly jsme otázku, zda jsme spolu už někdy hrály. Já jsem si na Lucemburk vzpomněla, ale Káťa na to úplně zapomněla. Je úsměvné, že když jsme spolu hrály poprvé, dostaly jsme se do finále a po sedmi letech jsme hned další společný turnaj vyhrály.”

Spolupráci s Makarovovou si zatím velmi pochvaluje. “Hraje se mi s ní dobře. Píše její levácký servis a je vždycky výhoda, když hraje pravačka s levačkou. Hlavně je ale pohodová, nedělá na kurtu žádné velké nátlaky. A přesně to já potřebuji. Sama se k ní chovám stejně,” hodnotí Hradecká.

Na minulém turnaji v Brisbane nastoupila Hradecká spolu se Slovinkou Andrejou Klepačovou. V tom, s kým bude hrát turnaje po Australian Open, zatím jasno nemá. “Já jsem vždycky hrála buď s Káťou nebo s Andreou,” zasměje se při vzpomínce na své bývalé parťačky Kateřinu Siniakovou a Andreu Sestini-Hlaváčkovou a pokračuje ve vážnějším tónu: “Pak si musíme po turnaji sednout a říct si, co dál. Ráda bych s Káťou hrála velké turnaje. Bude samozřejmě také záležet na tom, co si bude myslet ona.”