V Aucklandu a Hobartu vládli Američané. Sydney opanoval domácí tenista

- Jan Havlovic

Kromě zápasu Petry Kvitové byly v sobotu na programu ještě další tři finálové duely ve dvouhře. V Sydney triumfoval v mužské části turnaje domácí Alex De Minaur, v novozélandském Aucklandu vyhrál Američan Tennys Sandrgen. V australském Hobartu triumfovala další Američanka – Sofia Keninová. Každý z těchto tří tenistů oslavil vůbec první titul na okruhu ATP, respektive WTA.

Sydney
O triumfu Petry Kvitové jsme již informovali v dopoledních hodinách. Na stejném místě proběhlo v sobotu dopoledne ještě mužské finále dvouhry. V něm se radoval z titulu k velké radosti domácího publika Australan Alex De Minaur, který v celém turnaji neztratil ani set. Domácí reprezentant v napínavém finále porazil Itala Andrease Seppiho po dvou hodinách po setech 7:5 a 7:6(5).

Devatenáctiletá naděje australského tenisu se stala nejmladším vítězem turnaje od roku 2001, kdy v Sydney triumfoval Lleyton Hewitt. Zajímavostí je, že De Minaur zvládl v sobotu dva zápasy, neboť jeho semifinálový duel proti Francouzi Simonovi se kvůli dešti nestihl v pátek odehrát.

Sydney International – finále dvouhry
Andreas Seppi (ITA, 37.) – Alex De Minaur (AUS, 29.) 5:7, 6:7(5) 

Auckland
V novozélandském Aucklandu nenašel přemožitele Američan Tennys Sandgren, který byl v turnaji stoprocentní, když neztratil jediný set. Sedmadvacetiletý tenista si v sobotní finálové bitvě poradil s Britem Camorenoem Norriem, kterého porazil 6:4, 6:2. Sandgren si připsal ve svém druhém finále premiérový titul na okruhu ATP.

ASB Classic – finále dvouhry
Cameron Norrie (GBR, 93.) – Tennys Sandgren (USA, 63.) 4:6, 2:6 

Hobart
V sobotu vyvrcholil také turnaj v australském Hobartu. Vítězkou místního podniku se stala dvacetiletá Američanka Sofia Keninová, kterou si čeští tenisoví fanoušci mohou pamatovat z listopadového finále Fed Cupu.

Keninová smetla v sobotním finálovém duelu Slovenku Annu Karolinu Schmiedlovou, kterou porazila za 73 minut po setech 6:3, 6:0. Pro mladou Američanku je to vůbec první titul na okruhu WTA v kariéře!

Hobart International – finále dvouhry
Sofia Keninová (USA, 56.) – Anna Karolina Schmiedlová (SVK, 77.) 6:3, 6:0