Královna půlnoci! Kvitová v nočním utkání povolila přemožitelce z Wimbledonu jen tři gemy

- Jan Vojkůvka

Petra Kvitová si v australském Sydney zatím rozhodně nemůže stěžovat na to, že by musela chodit brzo spát. I když tu porci nočních zápasů by si nejspíš ráda odpustila. Další propršený den odložil její semifinále o pět hodin, avšak ani to českou tenistku nezastavilo a Aljaksandru Sasnovičovou zdemolovala 6:1, 6:2.

Vítězka turnaje z roku 2015 se v semifinále pomstila Sasnovičové za porážku z úvodního kola Wimbledonu, ve kterém loni prohrála 4:6, 6:4, 0:6. I proto chtěla jít favoritka do zápasu opatrně a příliš nepřemýšlela nad tím, že má na dosah postup do finále.

Navíc, stejně jako ve čtvrtek, trápilo pořadatele počasí. Kvůli dešti se semifinálový duel mezi Kvitovou a Sasnovičovou musel o takřka pět hodin posunout a na českou tenistku čekal další noční zápas.

Kvitová se s ním ale popasovala více než dobře a svou soupeřku na kurtu doslova zničila.

Světová osmička válela zejména z bekhendu. Z něho si v prvním setu připsala hned 10 z celkových 11 vítězných úderů. Navíc se rozhodně nejednalo pouze o demolici ve smyslu rychlých a tvrdých úderů. Naopak, Kvitová předvedla pestrou hru a přesné míče rozdávala do všech stran. Sasnovičová marně dobíhala údery po lajně, jen těžko bojovala s křižnými míčky a Kvitová, jež čelila v pátém gemu třem brejkbolům, zvládla první set ovládnout za pouhých 31 minut.

Ve druhém setu už Sasnovičová šanci na brejk žádnou nedostala a na kurtu hrála spíš druhé housle. Kvitová od stavu 1:2 vyhrála pět gemů v řadě a zápas za 67 minut hry ovládla.

O svůj první letošní titul se Petra utká v sobotu proti Australance Ashleigh Bartyové. Ta má za sebou naopak náročnou třísetovou bitvu s Kiki Bertensovou, kterou přehrála až po setech 6:7(4), 6:4, 7:5.