Denní menu, 12.1.2019: Kvitová triumfovala v Sydney, Siniaková ovládla čtyřhru

- Jan Havlovic

Petra Kvitová slaví v Sydney druhý titul v kariéře! Sobotní finálový duel proti domácí Ashleigh Bartyové nabídl obrovské drama, z výhry se radovala Kvitová po setech 1:6, 7:5 a 7:6(3). Na stejném místě se představila i Kateřina Siniaková, která se ideálně naladila před Australian Open. Světová jednička ve čtyřhře získala po boku Srbky Kruničové deblový titul!

NA ROZJEZD

02:10

SINIAKOVÁ SI ODVÁŽÍ ZE SYDNEY DEBLOVÝ TITUL: Kateřina Siniková získala v australském Sydney první titul v sezoně. Světová jednička ve čtyřhře se skvěle naladila před Australian Open, když získala po boku Srbky Kruničové deblový titul! Česko-srbská dvojice zvládla sobotní dohrávku, která začínala za stavu 6:1 a 0:2. Siniaková s Kruničovou dokázaly dovést v souboji proti páru Hozumiová, Rosolská druhý set do tiebreaku, ve kterém rozhodly o svém vítězství – 6:1 a 7:6(3). Siniaková se nyní přesune do Melbourne, dějiště Australian Open. Na úvodním grandslamu letošní sezony se představí ve dvouhře i ve čtyřhře, v té již po boku tradiční partnerky Barbory Krejčíkové. – Kruničová (SRB), Siniaková x Hozumiová, Rosolská (JPN/POL) 6:1, 7:6(3)

 

HLAVNÍ CHOD

7:10

KVITOVÁ HRAJE V SYDNEY O TITUL PROTI DOMÁCÍ BARTYOVÉ: Petra Kvitová slaví na turnaji v Sydney druhý titul v kariéře! Světová osmička si v sobotním finále poradila s domácí Ashleigh Bartyovou, kterou porazila po nesmírně dramatickém průběhu po setech 1:6, 7:5, 7:6(3) a získala první titul v této sezoně, celkově 26. v kariéře. Kvitová se nyní po náročném programu přesune do Melbourne, kde by měla hned v pondělí rozehrát první kolo Australian Open proti Slovence Rybárikové. – Ashleigh Bartyová (AUS, 15.) x Petra Kvitová (8.) 6:1, 5:7, 6:7(3)

Více se zápasu věnujeme v samostatném článku.

 

A KDO NEMÁ DOST...

10:15

SISKOVÁ SI PREMIÉROVÉ FINÁLE NEZAHRAJE: Sedmnáctiletá Anna Sisková si bude muset na premiérovou účast ve finále ještě počkat. Česká tenistka nezvládla sobotní semifinálový duel v tuniském Monastiru, když nestačila ve vyrovnaném zápase na Italku Angelicu Moratelliovou, které podlehla za hodinu a půl po setech 5:7, 4:6. I tak to byl pro Siskovou povedený turnaj, neboť se potřetí v kariéře probojovala na okruhu ITF do semifinále. – Angelica Moratelliová (ITA) [4] x Anna Sisková [5] 7:5, 6:4

Češi v akci

Beránková triumfovala ve čtyřhře
Karolína Beránková slaví zisk druhého deblového titulu v kariéře. Teprve osmnáctiletá tenistka vyhrála na turnaji v tuniském Monastiru čtyřhru po boku Rusky Pačkalevové. Česko-ruská dvojice si v sobotním finále poradila s německým párem Schechová, Tilbürgerová, když zvítězila za hodinu hry po setech 6:2, 6:3.

ATP/WTA

Sydney International (ženy, AUS, 823 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
Ashleigh Bartyová (AUS, 15.) – PETRA KVITOVÁ (8.) [5] 6:1, 5:7, 6:7(3)

Finále čtyřhry
Kruničová (SRB), SINIAKOVÁ – Hozumiová, Rosolská (JAP/POL) 6:1, 7:6(3)

ITF/Futures

Magic Hotel Tournament, Monastir (ženy, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
ANNA SISKOVÁ [5] – Angelica Moratelliová (ITA) [5] 5:7, 4:6

Finále čtyřhry
BERÁNKOVÁ, Pačkalevová (RUS) – Schechová, Tilbürgerová 6:2, 6:3