Natěšená Vondroušová vyhlíží čtyřhru: S Barčou to bude skvělá zkušenost

- David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Markétu Vondroušovou čeká v devatenácti letech již druhá účast v hlavní soutěži Australian Open. Do dějiště úvodního grandslamu sezony dorazila již v úterý, a tak měla dost času na aklimatizaci. Našla si čas i na podporu svých krajanek. „Šla jsem zafandit Terče Martincové, se kterou se kamarádím,“ povídá Vondroušová v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět.

Příprava před úvodním grandslamem letošní sezony nevyšla Markétě Vondroušové úplně ideálně. Na přelomu roku měla zdravotní problémy a musela se odhlásit z turnaje v Aucklandu. „Bohužel jsem musela odjezd odložit. Uvidíme, v jaké budu formě,“ říká jedna z nejmladších členek elitní stovky světového žebříčku.

Herní test absolvovala Vondroušová na tenisové extralize, kde si v polovině prosince připsala skalpy Kristýny Plíškové a Kateřiny Siniakové. „Na extralize jsem se dobře rozehrála,“ pochvaluje si.

Vondroušová dorazila do Melbourne v úterý. Kromě trenéra Jana Hernycha je s českou tenistkou také její kamarádka Miriam Kolodziejová, se kterou právě na Australian Open vyhrály v juniorce čtyřhru. „Miri hraje v Austrálii turnaje a teď má volný týden, tak je tu s námi,“ vysvětluje Vondroušová.

Přípravu na vstup do hlavní soutěže si 68. hráčka světového žebříčku zpestřila i sledování kvalifikačních duelů. „Byla jsem zafandit Terče Martincové, se kterou se kamarádím."

Čeští fanoušci se mohou těšit na Vondroušovou kromě dvouhry také ve čtyřhře, do které nastoupí po boku zkušené Barbory Strýcové. „S Barčou to pro mě bude určitě skvělá zkušenost. Těším se,“ dodává Vondroušová závěrem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Melbs❤️

Příspěvek sdílený Marketa (@marketavondrousova),Led 10, 2019 v 1:07 PST