Muchová předvedla v grandslamové kvalifikaci další krasojízdu! Los ji pro hlavní soutěž přisoudil krajanku

- David Schlegel, Jan Havlovic

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Jedinou českou tenistkou, která se v Melbourne proklestila spletitou kvalifikací, je Karolína Muchová. Dvaadvacetiletá hráčka zvládla grandslamovou kvalifikaci podruhé v řadě, když si zahraje hlavní soutěž po US Open také premiérově na Australian Open. Muchová neztratila set ani ve třetím kvalifikačním duelu, když porazila Američanku Loebovou 6:4, 6:1. Mladá Češka se může těšit v prvním kole na pikantní souboj s krajankou Karolínou Plíškovou!

Jak jste viděla tento zápas proti Američance Loebové?
Řekla bych, že to bylo takové nervóznější z obou stran. Hodnotila bych to tak, že to nebyl můj nejlepší zápas, ani soupeřky. Já jsem ho ale zvládla, což je podstatné a důležité.

V prvním setu jste vedla 5:3, ale poté jste promarnila setbol a ztratila podání. Jak jste se v tu chvíli cítila?
Bylo tam hodně chyb z mojí strany, ale i ze strany soupeřky. Oběma nám to tam nepadalo. Naštěstí se mi podařilo získat brejk rychle zpět a první set jsem vyhrála.

Byl právě závěr první sady rozhodujícím momentem zápasu? 
Jsem ráda, že jsem se vyhnula koncovce prvního setu, neboť bysme se ještě určitě tahali. Ve druhé sadě jsem chytla dobře začátek a soupeřce již nedala šanci. 

Loebová navzdory malému vzrůstu poměrně dobře podávala. Překvapilo vás to? 
Podávala dobře, ale mě to nepřekvapilo. Trenér mě na to upozorňoval.

V čem byla podle vás soupeřka nejnebezpečnější? 
Těžko říct, neboť dnes nehrála dobře soupeřka, ale ani já. Nebylo to příliš o výměnách, byl to zvláštní tenis. Tenhle zápas byl hlavně o mně, jestli jsem schopna zahrát winner, nebo udělám chybu.

Do druhého setu jste vstoupila velmi dobře. Cítila jste se v tu chvíli lépe? 
Snažila jsem se dostat do zápasu, aby ze mě ta nervozita spadla. Poté už mi to tam začalo padat a bylo to dobré.

V letošní kvalifikaci Australian Open jste odehrála tři zápasy. Byl tento nejjednodušší? 
Kdybych hrála svých 100%, tak by to byl hodně jednoduchý zápas. Z obou stran to ale bylo – jednou winner, poté chyba. Ale řekla bych, že to byl jeden z těch jednodušších zápasů.

Kvalifikovala jste se podruhé v řadě na grandslamu do hlavní soutěže. Jak se nyní cítíte před prvním kolem? 
Můj cíl byl se tady kvalifikovat. Budu se chtít samozřejmě dostat co nejdál. Mám teď tři dny volno, chci hlavně načerpat síly. Mám teď v nohách tři zápasy.

Přejete si při losu nějakou hratelnější soupeřku, nebo někoho jako například Muguruzaovou?
Je mi to pořád jedno. (smích) Byla bych ráda, kdybych si mohla zahrát na jednom z těch větších kurtů. Ráda bych se hlavně dostala do herní pohody.

Australian Open – finále kvalifikace
KAROLÍNA MUCHOVÁ (141.) – Jamie Loebová (USA, 179.) 6:4, 6:1 

Po dohrání všech kvalifikačních utkání byly tenistky nalosovány do pavouka dvouhry. Karolíně Muchové se zřejmě splní přání a zahraje si v Melbourne na jednom z větších kurtů. V prvním kole Australian Open se totiž postaví české tenisové jedničce a světové sedmičce Karolíně Plíškové, kterou vyzve podruhé v kariéře. Jejích první vzájemný duel z roku 2017 v rámci české extraligy vyhrála bývalá světová jednička 6:3, 6:4