Čekání bylo strašné, přiznává Kvitová. V deštěm zalitém Sydney deklasovala Kerberovou

- Jan Vojkůvka

Byl to další výborný výkon české tenistky na hvězdami nabitém turnaji v Sydney. Petra Kvitová se úspěšně popasovala nejen s obhájkyní titulu Angelique Kerberovou (6:4, 6:1), ale i s nepříjemným deštěm, který jejich čtvrtfinále několikrát přerušil.

Duel mezi Kvitovou a Kerberovou trval sice jen 83 minut, protáhl se však až téměř do půl dvanácté večer. Dvakrát byl totiž přerušen kvůli dešti a místo na kurtu se hráčky musely zabavit v útrobách areálu.

Poprvé bylo jejich střetnutí přerušeno krátce po začátku utkání. Když se po několika hodinách počasí umoudřilo a obě mohly vyrazit opět na kurt, začalo pršet znovu. „Počasí není tento týden vůbec dobré,“ uvedla Kvitová po utkání. „Není vůbec snadné čekat na zápas, když dojde k přerušení. To čekání, než se můžete vrátit na kurt, je strašné.“

Do samotného utkání lépe vstoupila Kerberová. Němka se ujala po brejku vedení 3:2, když ji k úspěšnému proražení servisu pomohla sama Češka chybou z forhendu. Navíc měla Kerberová velkou šanci jít dokonce do vedení 5:2, ale dva brejkboly nepřetavila a v tu chvíli se Kvitová nakopla k parádnímu obratu.

Česká tenistka nejen, že podání udržela a následně si vzala ztracený servis zpět, ale v desátém gemu na returnu sama první set ukončila. Po vyhraných pěti gemech v řadě Kvitová povolila ve druhé hře druhého dějství soupeřce udržet svůj servis, ale vzápětí opět dominovala a další šňůrou pěti vyhraných her zápas ukončila.

„Jsem ráda, že se mi nakonec podařilo po návratu na kurt hrát tak dobře. Zítra mám totiž těžkou soupeřku,“ podotkla Kvitová. „Prohrála jsem s ní ve Wimbledonu, takže raději moc daleko nepřemýšlím a hodlám jít krůček po krůčku,“ dodala s připomínkou na prohru s Aljaxandrou Sasnovičovou 4:6, 6:4, 0:6 z loňského travnatého grandslamu. Právě Bělorusku vyzve v pátečním semifinále.