Dominantní Kvitová! Češka zasypala soupeřku 38 winnery, zahraje si čtvrtfinále

- Jan Vojkůvka

Osmifinálový zápas Petry Kvitové na turnaji v Sydney nebyl snadný a trval přes hodinu a půl. Světová osmička však předvedla doposud nejlepší výkon v této sezoně a po výhře 7:6(2), 6:2 nad Su-wej Sie si zahraje čtvrtfinále.

Česká tenistka si k vítězství dopomohla hned 38 vítěznými údery a podařilo se jí být po většinu utkání lepší hráčkou na dvorci. S nepříjemným stylem tchajwanské soupeřky si dokázala poradit po svém a projevilo se to už na začátku utkání.

Kvitová se rychle ujala vedení 4:1 a měla další dva brejkboly na 5:1. Ty se jí sice proměnit nepodařilo a dokonce dovolila Sie srovnat stav úvodního dějství na 5:5, ale ve zbytku první sady už zaváhání nepřipustila.

Setbol ve dvanácté hře ještě nevyužila, v tiebreaku však svou sokyni decimovala od prvního míčku a za stavu 6:0 měla Tchaj-wanku na lopatě. Dva setboly neproměnila, ten třetí už ano.

Ve druhém setu Kvitová zahájila hned v úvodní hře brejkem a poté, co ve čtvrtém gemu odvrátila sama tři hrozby ztráty podání, zvládla Sie znovu obrat o servis. Druhé dějství následně doservírovala a zakončila při druhém mečbolu.

Kvitová opět předváděla riskantní hru, která je pro ni tolik typická. Kromě 38 vítězných míčků totiž zahrála i 32 nevynucených chyb. Ve čtvrtfinále vyzve druhou nasazenou Němku Angelique Kerberovou.