Dostat se ve dvouhře na síť je těžké. Fed Cup mi dodal novou jiskru, vzkazuje Krejčíková

- David Schlegel, Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Barbora Krejčíková má za sebou úspěšný start do kvalifikace Australian Open. Ve vyrovnaném českém derby přehrála Marii Bouzkovou 6:4, 4:6 a 6:4. Krejčíková startuje v kvalifikaci na prvním grandslamu sezóny popáté, usiluje o premiérový postup do hlavní soutěže.

Zápas mezi Barborou Krejčíkovou a Marií Bouzkovou byl vyrovnaný od začátku do konce. Všechny sety rozhodla desátá hra. V rozhodující sadě vedla Krejčíková 3:2, poté ale Bouzková otočila na 4:3 a dokonce měla brejkbol. „Tlak jsem si nepřipouštěla. Hrála jsem tak, jak jsme se domluvili s trenérem,“ uvedla Krejčíková, jíž od listopadu nově vede Pavel Šnobel.

Konec zápasu byl specifický. "Nevěřila jsem tomu, že jsem vyhrála. Nevěděla jsem, jestli můj poslední servis neskončil v autu. Byla jsem ráda, že rozhodčí nic nezahlásil,“ vzpomíná na proměněný mečbol vítězka.

Třiadvacetiletá tenistka z Brna měla pro svou o tři roky mladší soupeřku jen slova chvály. Zároveň byla ráda, že jí oplatila porážku z dosud jediného vzájemného utkání, které Bouzková předloni v Perthu otočila ve svůj prospěch.

„Minulý týden jsem ji viděla hrát v Brisbane. Zlepšila se, je to vidět i na žebříčku. Přeju jí to. Vím, že jsme spolu už hrály, i tehdy to byl dobrý zápas, hodně nahoru dolů. Na zápas jsem se těšila. Byla to pro mě výzva, abych jí oplatila porážku.“

Přestože je jednou z nejlepších deblistek světa, na síti se dnes Krejčíková objevovala minimálně. „Ve dvouhře je těžké dostat se na síť. Soupeřky hrají rychlé a dlouhé míče. Nicméně když už jsem se tam dostala, body jsem uhrála,“ raduje se česká tenistka.

V závěru roku 2018 se Krejčíková zúčastnila dvou prestižních akcí, finále Fed Cupu a vyhlášení ankety Sportovec roku. „Pro Fed Cup jsem byla původně náhradnicí. Měla jsem už svůj program. Dovolenou jsem si naplánovala tak, abych byla blízko Praze. Pak mi kapitán Pála zavolal,“ zavzpomínala.

Obě události si Krejčíková patřičně užila. „Všech pět dní během finále Fed Cupu bylo super. Fungovala komunikace s kapitánem, týmem i s holkami. Byl to velký zážitek, dodalo mi to novou jiskru. I Sportovec roku byla krásná akce. Naučila jsem se dost ohledně jiných sportů. Je vidět, že máme v Česku vynikající sportovce,“ těší Krejčíkovou, která se snaží skloubit dvouhru i čtyřhru.

To však není vůbec lehké. „Mým cílem je dostat se do elitní stovky ve dvouhře. Svůj program přizpůsobuju Katce (Siniakové), která se díky lepšímu žebříčku bez problémů dostane na všechny turnaje. Ve volných týdnech hraju své dvouhry, abych se dostala výš. S trenérem se snažíme ideálně zvolit turnaje. Právě z toho se odvíjí žebříček,“ uvědomuje si Krejčíková.

Ve druhém kole kvalifikace na ni čeká dvaadvacetiletá francouzská tenistka Jessika Ponchetová. „Popravdě ji neznám. Hrála spíš menší turnaje. Trenér říkal, že o ní ví. Zatím jsme se o tom ale nestihli pobavit,“ doplnila Krejčíková na adresu 240. tenistky světa.

Australian Open, Melbourne (ženy, AUS, tvrdý povrch)
1. kolo kvalifikace
MARIE BOUZKOVÁ (120.) [13] – BARBORA KREJČÍKOVÁ (202.) 4:6, 6:4, 4:6